3 klíče k druhému zápasu finále play off

05. 06. 2023, 15:00 » Preview - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Po jednodenní pauze si opět nařiďte budíky na druhou hodinu ranní. Ve druhém zápasu finále Stanley Cupu proti sobě stanou Vegas Golden Knights a Florida Panthers. První utkání ovládli domácí Rytíři, Panteři tak budou mít velkou chuť se soupeři pomstít. První střetnutí se rozhodně nehrálo v rukavičkách a do potyčky se dostal i brankář Adin Hill. Celkem poté bylo rozdáno 64 trestných minut a 65 hitů. Bude i dnešní zápas stejně třaskavý, nebo oba soupeři uklidní své emoce a budou se soustředit výhradně na hokej?

VGK VEGAS (1-0-0) - FLA FLORIDA (0-1-0)

FLA Více štěstí

Vegas v prvním utkání herně mírně převažovalo a vzadu se spoléhalo na výtečného Adina Hilla, na kterého budou muset esa Floridy najít lepší recept. Přestože Anthony Duclair měl při vyrovnávacím gólu na 2:2 štěstí, když se jeho nahození odrazilo do brány od jednoho z bránících hráčů, ve zbytku utkání střelci Cats trefili několik tyček. Hosté tak budou potřebovat více štěstí při zakončování.

VGK Šíře kádru

Zatímco Panthers spoléhají především na své hvězdy v čele s Matthewem Tkachukem, Vegas se může opřít o širší pole hráčů schopných rozhodnout vypjaté zápasy. To se ukázalo i v prvním klání, když se gólově prosadilo hned pět různých hráčů včetně dvou obránců. Alespoň bod si poté připsalo hned 10 hráčů, zatímco za FLoridu bodovala pouze trojice Duclair, E. Staal a Lundell.

FLA Udržet nervy na uzdě

Na konci zápasu číslo jedna, když už byla výhra Vegas v podstatě jasná, se strhla potyčka, při které tahouni Panthers Matthew Tkachuk a Sam Bennett rozdali zbytečné rány navíc a oba krom standardního trestu za hrubost dostali i desetiminutový osobní trest ve hře. Tkachuk a Bennett jednoduše neunesli tíhu prohry a lidově řečeno jim ruply nervy. To se ale už nesmí stát, pokud se Vegas dokáže Floridě dostat do hlavy, nemají Cats sebemenší šanci uspět.

Tip redakce NHLportal.cz: 0

Statistické preview zápasu najdete ZDE.