Larkin: "Nepamatuji si ho" (hit), který ho vyřadil

19. 12. 2023, 22:07 » Informace z klubů - Autor: Pavel Nadrchal

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Dylan Larkin je po svém děsivém zranění krku před 10 dny zpět u Detroit Red Wings. Zákrok, který ho nechal v bezvědomí. Nyní o incidentu poprvé promluvil a celou věc nazval "děsivou" a říká, že si vlastně nic nepamatuje.

"Sledovat to zpětně, přehrávat si to v hlavě, je to opravdu děsivé. Je tam spousta emocí, které si tak nějak přehráváte a žijete s nimi a musíte to vidět."

Larkin se také vyjádřil k nedávnému zvýšení střel do hlavy a potřebě lepší bezpečnosti hráčů v lize.

Dylan Larkin spoke to media today for the first time since being knocked out in game against the Senators.

“Watching it back, replaying it in your head, it’s pretty scary. … There’s a lot of emotions there that you kind of replay and you live with and you have to see that.”

— Max Bultman (@m_bultman) December 19, 2023


"Myslím, že když se obecně podíváte, poslední týden v lize byl docela otevřený. Byl to určitý trend - a postupně to vygradovalo. Jako hráč jsem s tím samozřejmě úzce spjatý, o to víc, že jsem si něčím takovým nyní prošel, ale mluvil jsem s kluky z našeho týmu, s kluky z jiných týmů a je prostě těžké se v těch místech cítit bezpečně. Je dost obtížné vědět, jak se tam chránit."

Zápase se odehrál 9. prosince, kdy byl Larkin před brankou týmu Ottawa Senators. Dva hráči Senators ho téměř současně atakovali směrem na hlavu v bezvědomí spadl na led.

Scary play as Dylan Larkin heads to the dressing room following this net front play. pic.twitter.com/FCgFRf6q8v

— Sportsnet (@Sportsnet) December 10, 2023


Znovu zopakoval, že si není jistý, jak se zde mohl chránit.

"Tenhle případ, když se na to dívám zpětně, ve skutečnosti jsem nic nedělal. Jen jsem se snažil zahrát si na puku a jen jsem tam stál. Jak se máte chránit? Kdo tě chrání? V našem sportu je teď spousta nezodpovězených otázek."

Larkin: “This instance, watching it back, I wasn’t really doing anything. I just was kind of trying to make a play on the puck, and just standing there really. … How do you protect yourself? Who’s protecting you? There’s a lot of (unanswered questions) in our sport right now.”

— Max Bultman (@m_bultman) December 19, 2023


Top centr zažívá další sezónu, ve které má alespoň bod na zápas, kdy ve 25 zápasech nasbíral 26 bodů (11+15).