McDavid se dotahuje na čelo bodování. Překonal další milník

03. 01. 2024, 14:30 » Perličky - Autor: Jan Petružálek

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Hokejisté Edmontonu Oilers se po bídném začátku sezóny rozjíždí. Jejich úterní výhra 5:2 nad Philadelphií Flyers byla již šestá v řadě. Lví podíl na zlepšených výkonech má i hlavní hvězda týmu, Connor McDavid. Ten si v zápase připsal celkem pět kanadských bodů (1+4) a během zmíněné vítězné série zaznamenal 12 bodů (3+9).

Kanaďan se stal pátým nejrychlejším hráčem, který překonal hranici 900 bodů. Tuto hranici pokořil v zápase číslo 602. Rychlejší byli jen Wayne Gretzky (385 zápasů), Mario Lemieux (463), Mike Bossy (582) a Peter Stastny (599).

"Je to další pěkný milník a příležitost zamyslet se nad prací, kterou jste tomu věnovali," řekl McDavid. "Letci mají tým, který maká a nevzdává se. Brání opravdu dobře, ale podržel nás 'Stu' (brankář Edmontonu Stuart Skinner), který předvedl několik skvělých zákroků. Našli jsme způsob, jak dát pár gólů, a bylo to dobré vítězství."

"Jako vždy to pro něj vypadá docela jednoduše. Nemohl jsem uvěřit, že na ledě strávil jen něco přes šestnáct minut," řekl o McDavidovi trenér Edmontonu Kris Knoblauch. "Létal po ledě a dělal neuvěřitelné věci, ale už mě snad nemůže překvapit. Tuhle fázi, kdy mě překvapuje, už mám za sebou, protože už to udělal tolikrát. Člověk si to prostě rád užívá."

"Pro něj (McDavida) je ten milník jen další číslo. Vím, že je rád, že jsme vyhráli," prohlásil McDavidův spoluhráč Hyman. "Je to generační talent, který dokáže velké věci. Je to dost zvláštní pocit hrát v jeho éře a být s ním v jednom týmu."

Pro McDavida to byl již desátý pětibodový zápas v kariéře, což je nejvíce mezi aktivními hráči. Od 13. listopadu 2023, kdy se Knoblauch stal trenérem, se McDavid do statistik nezapsal jen dvakrát a celkem posbíral 43 bodů za 12 gólů a 31 asistencí.