Spekulace: Čtyři hráči jako "obchodní návnada"

15. 02. 2024, 06:30 » Spekulace - Autor: Pavel Nadrchal

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Jak se blíží termín výměny NHL, 8. března 2024, Dallas Stars by podle Saada Yousefa mohli strategicky využít obránce Nilse Lundkvista, útočníky Radka Faksu, Evgenije Dadonova a Ty Dellandreu jako lákavá obchodní aktiva.

Lundkvist, i když vypadá slibně, musí ještě upevnit svou roli v sestavě Stars, což z něj potenciálně činí atraktivní cíl pro přestavbu týmů přitahovaných jeho mládím a statusem omezeného volného hráče.

Evgenii Dadonov cleans up the 3-on-1 rebound to add another goal to the Stars lead, 4-1 Dallas!#TexasHockey pic.twitter.com/C2wcc755b5

— Hockey Daily 365 l NHL Highlights & News (@HockeyDaily365) April 20, 2023

Bývalý výběr z prvního kola má dva góly, celkem 14 bodů, hodnocení +7 plus/minus a 28 zablokovaných střel ve 41 odehraných zápasech.

Mezitím ostřílení veteráni Faksa a Dadonov nabízejí cennou hloubku do útoku. Navíc díky svému věku a smluvní situaci jsou zajímavou volbou.

Dadonov má v této sezóně na kontě 12 gólů a 23 kanadských bodů v 50 zápasech.

Jejich zahrnutí do obchodních balíčků by mohlo nejen vytvořit zásadní prostor v platovém stropu Dallasu, ale také poskytnout žádoucí aktiva pro týmy, které potřebují zkušené přispěvatele pro postup do play-off.

Univerzálnost Dellandrea a schopnost hrát v oslabení dále rozšiřují obchodní arzenál Stars a nabízejí lákavou vyhlídku pro kluby, které hledají hloubku ve středu.

🚨TY DELLANDREA FIRST NHL GOAL🚨@FlintFirebirds @tydellandrea pic.twitter.com/H8KjHnU9sF

— Jonathan Deutsch (@JonathanD_TV) January 29, 2021

Dellandrea, také bývalý výběr z prvního kola, má na kontě pouze jeden gól a celkem čtyři body ve 23 odehraných zápasech této sezóny.

Jeho stav smlouvy a věk by mohly osladit obchodní dohody zaměřené na získání hráčů s dopadem.

Vhodným využitím těchto hráčů v obchodních jednáních se Stars snaží uspokojit potřeby pro svou soupisku a potenciálně posílit jejich obranné jádro nebo zvýšit útočnou palebnou sílu, aniž by to ohrozilo jejich hlavní vyhlídky nebo budoucí výběr draftu.