Spekulace: Alexander Barabanov spojen s dalším týmem

22. 02. 2024, 06:00 » Spekulace - Autor: Pavel Nadrchal

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
San Jose Sharks se připravují na "výprodej" do konečného termínu letošních přestupů. Důvod? Jsou jedním z nejhorších týmů v NHL a jsou uprostřed velké přestavby.

Kvůli tomu útočník Alexander Barabanov generuje spoustu rozruchu okolo spekulací, kam asi přestoupí nebo bude vyměněn. Je to vcelku pochopitelné, protože se může stát neomezeným volným hráčem a mohl by být slušným přírůstkem do jakéhokoli týmu pro play-off, který chce přidat dodatečné body do spodní šestky.

O Barabanova je čím dál tím větší zájem a byl spojován hned s několika zajímavými týmy - Colorado Avalanche, Edmonton Oilers a Tampa Bay Lightning. Nyní ho však má na svém radaru jiný uchazeč, protože The Fourth Period informovalo, že Florida Panthers jsou s Barabanovem v kontaktu.

Panthers jsou v pozici, kdy by takového hráče na soupisku mohli přidat. I když jsou jedním z nejlepších týmů v celé NHL, přidat do jejich sestavy trochu více "sekundárního" bodování, tedy rozšířit skupinu odkud mohou přistát další body, by bylo velki dobré a to nejen proto, že chtějí v tomto play-off prorazit a dosáhnout velkého úspěchu. To je něco, co může Barabanov poskytnout, pokud se tedy "zabydlí" a souzní se prostředím. I když se v této sezóně trápil, v minulé sezóně nasbíral 47 bodů v 68 zápasech.

Budeme muset počkat a uvidíme, jestli Panthers Barabanova získají. Na papíře to vypadá dobře. Co bude v realitě?