Spekulace: Ďáblové mají velký plán B, pokud Markstrom nedopadne

05. 03. 2024, 19:54 » Spekulace - Autor: Pavel Nadrchal

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Podle všeho se New Jersey Devils nadále snaží vyjednat dohodu s Calgary Flames, aby si zajistili brankáře Jacoba Markstroma, a to i přes problémy, s nimiž se během posledního týdne potýkali poté, co zdánlivě uzavřeli dohodu. A pokud je obchod s Markströmem "mrtvý", mohou mít Devils plán B, který by mohl fungovat.

Podle hokejového odborníka z The Athletic, Pierra LeBruna, sleduje New Jersey také obhajujícího vítěze Vezina Trophy Linuse Ullmarka z Boston Bruins:

"V pondělí mi také bylo řečeno, že Devils se podívali na Ullmarka jako na možnost, pokud se nedokážou dohodnout s Calgary. Takže ještě uvidíme, jak to dopadne. Možná že Ullmark, který podepsal příští sezónu za 5 milionů dolarů AAV, skončí v New Jersey, pokud Calgary tedy nepřemístí Markstroma."

Vyškrtnutí 30letého Ullmarka ze soupisky by Bruins umožnilo získat flexibilitu pod platovým stropem, aby mohli řešit potřeby sestavy vepředu i na modré čáře, poznamenává LeBrun. A už mají k dispozici mladšího (25 letého) Jeremyho Swaymana, který má jako vítěz Jennings Trophy s Ullmarkem v minulé sezóně ve skutečnosti lepší sezónu než jeho starší souputník. Bruins by byli v brankovišti stále v dobrých rukou.

Pokud jde o Devils, zoufale touží po seriózním vylepšení brankoviště a mysleli si, že koncem minulého měsíce uzavřeli dohodu s Calgary ohledně Markstroma, a brankář Flames se dokonce vzdal své klauzule o zákazu obchodu, aby mohl obchod projít, ale dohoda byla zřejmě zrušena na úrovni nejvyššího vedení Calgary.

Nyní to vypadá, že Flames, kteří vyhráli pětkrát v řadě než prohráli v pondělí večer, se snaží dostat do play-off a chtějí si držet Markstroma. Calgary je sedm bodů za místem pro divokou kartu v Západní konferenci.

Devils, kteří na Východě zaostávají za divokou kartou o osm bodů, dělají vše, co mohou, aby se udrželi v boji o play-off, a potřebují pro letošní i příští rok posilu směrem dopředu, která bude přinášet stabilně góly.