Šokující rozuzlení okolo Noaha Hanifina

07. 03. 2024, 06:26 » Přestupy - Autor: Pavel Nadrchal

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Právě, když jsme si mysleli, že jde Noaha Hanifina získá někdo z trojice Tampa Bay Lightning, Florida Panthers a Boston Bruins, do kolotoče o Noaha Hanifina vlétnul uchazeč o Stanley Cup a vyhrál. Obhájce titulu Vegas Golden Knights získali nejlepšího obránce.

Toto je šokující obrat událostí, protože v posledních dnech bylo řečeno, že Hanifin upřednostnil jako svoji destinaci Lightning, zatímco jeho rodné město Boston Bruins bylo také považováno za velmi silného adepta.

Elliotte Friedman přinesl zprávu živě do vysílání na TNT:

ELLIOTTE FRIEDMAN JUST BROKE HANIFIN TO VEGAS LIVE ON AIR 😱 pic.twitter.com/05Ig1U8K2l

— B/R Open Ice (@BR_OpenIce) March 6, 2024

Místo toho se prosadili obhájci titulu. Ve středu pozdě v noci nebyly detaily návratu dořešeny, ale do Calgary míří kromě Daniila Miromanova i výběr draftu z prvního kola.

Hanifin return isn’t finalized as third-party involvement is still being finalized. But it includes D Daniil Miromanov and a first-round pick.

— Elliotte Friedman (@FriedgeHNIC) March 7, 2024

Součástí dohody bude určitá forma udržení platu, zatímco podle Darrena Dregera z TSN se také pracuje na prodloužení smlouvy, aby Hanifin zůstal ve Vegas na dlouhou dobu. Po sezóně se měl stát neomezeným volným hráčem. A podle PuckPedia, protože bude v týmu před uzávěrkou výměny, bude mít nárok podepsat s Golden Knights osmileté prodloužení.

27letý hráč má v této sezóně na kontě 35 bodů v 61 zápasech a má hodnocení +13. Zaznamenává kariérní maximum 23:46 času na ledu za noc. Získání obránce Vegas nyní ohromilo celou NHL a zdá se, že tým se stal favoritem na zisk druhého Stanley Cupu v řadě.

Vegas adds this guy to a defense corps that already has Alex Pietrangelo and Shea Theodore 🥵 pic.twitter.com/BCAJHZV1Yl

— dom 📈 (@domluszczyszyn) March 6, 2024

A podle slov Davida Pagnotty z The Fourth Period Vegas ještě nemusí nutně být zticha a mohou přijít další výměny. Naznačuje, že do konce uzávěrky by mohli přidal nějakého útočníka.