3 hráči Coyotes, které v příští sezóně změní tým

12. 03. 2024, 06:15 » Informace z klubů - Autor: Pavel Nadrchal

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Arizona Coyotes vyměnili tři čekající UFA za výběry v polovině nebo na koncích draftů ještě před uzávěrkou přestupů. Nebylo to skvělé, ale alespoň tým nebyl nečinný. Coyotes se v této sezóně snažili být konkurenceschopnější, nějakou dobu to fungovalo, ale v příští sezóně se budou muset znovu snažit a tlačit na play-off.

A to nepřijde samo od sebe. Pojďme se podívat na trojici hráčů, kteří s největší pravděpodobností dres Arizony příští sezónu nosit již nebudou.

Travis Dermott

Každý obránce Coyotes je svým způsobem po sezóně volným hráčem. Zatímco většina z nich budou RFA, Travis Dermott je jedním UFA a v týmu pro něj není příliš místa. Arizona se pravděpodobně bude snažit přidat v létě někoho významnějšího, jako to udělala s Mattem Dumbou. Takže Dermott nemusí být sedmým až osmým obráncem v týmu. Existují další možnosti. Měl by vyzkoušet volný trh.

Karel Vejmelka

Před pár sezónami to vypadalo, že Karel Vejmelka bude startérem v brankovišti budoucnosti Coyotes. Toto uvažování však rychle změnil Connor Ingram a převzal roli jedničky. Nejen, že má lepší smlouvu, ale je podepsán ještě na jeden rok. Vzhledem k tomu, že Vejmelka má po této sezóně ještě smlouvu na jeden rok a mnohem horší statistiky, existuje slušná šance, že tým, který potřebuje změnu brankáře, se podívá na Arizonu a zaútočí na Vejmelku, který má stále slušnou smlouvu a docela dobré statistiky, vzhledem k tomu, v jak špatném týmu Coyotes hraje.

Travis Boyd

Coyotes se budou přes léto více měnit dopředu, což znamená, že Travis Boyd, který toho pro tým neudělal tolik jako v minulosti, bude nejspíše odložen stranou. Než se mladí centři, které Coyotes draftovali, začnou rozvíjet a přicházet do NHL, byl Boyd užitečný uprostřed jako zástupný symbol. V této sezóně hrál v průměru méně než 10 minut na zápas v rozpětí 16 zápasů a zaznamenal dva góly a osm kanadských bodů. Pravděpodobně také vyzkouší volný trh.