Galchenyuk povede USA na turnaji Ivana Hlinky

15. 07. 2011, 09:50 » Novinky - Autor: Pavel Nadrchal

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Alex Galchenyuk, největší naděje pro vstupní draft 2012 povede talentovanou skupinu amerických hráčů do 18ti let na turnaji, který je věnován jako pocta Ivanu Hlinkovi. Galchenyukův otec, Alexander, je z Běloruska, ale Alex byl narozen v Milwaukee, když otec hrál v IHL (International Hockey League) za tým Milwaukee Admirals. Nadějný hráč byl v roce 2010 vybrán při draftu OHL (Ontario Hockey League) týmem Sarnia Sting a hned na sebe upozornil, když skončil mezi nováčky na druhém místě. V 68 zápasech nasbíral pěkných 83 kanadských bodů.

Dalším zajímavým hráčem, který se v týmu objeví a možná ho budeme co nevidět vídat i na kluzištích NHL, je útočník Cristoval Nieves z Kent School v Connecticutu. I tato hokejová naděje by se měla objevit na příštím draftu.

Tím výčet ale nekončí. Za zmínku zcela jistě stojí i obránce Justin Wade, který sice v minulé sezóně za Fargo Force v United States Hockey League nasbíral ve 35 zápasech pouhou jednu asistencí, ale byl členem amerického týmu, jež vyhrál turnaj pěti národů do 17ti let.

Stále nekončíme. Určitě musíme zmínit i další naději. Je jím útočník Louie Nanne, vnuk známého hokejového obránce a následně generálního manažera Minnesoty North Stars, Louie Nanneho.

Z týmu, který čítá 22 hráčů, jich je hned 19 tak dobrých, že je dost pravděpodobné, že je uvidíme při nejbližším draftu, tedy na vstupním draftu 2012.

Turnaj pořádaný k poctě českého velikána ledního hokeje, Ivana Hlinky, se koná mezi 8. až 13. srpnem v České republice a na Slovensku. Američani zahájí proti Finsku 8. srpna v Piešťanech. Následně je čekají ještě Rusové a Slováci. Semifinále se bude konat 12. srpna a finálový zápas 13. srpna.

V minulém ročníku se umístil tým USA na druhém místě.

USA tým do 18ti let pro rok 2011

Brankáři: Jon Gillies (Indiana, USHL), Calvin Petersen (Chicago Young Americans)

Obránci: Ian Brady (Cedar Rapids, USHL), Teddy Doherty (Shattuck-St. Mary's), Josh Hanson (Portland, WHL), Ryan Lowney (Detroit Compuware), Brett Pesce (North Jersey Avalanche), Jaccob Slavin (Colorado Thunderbirds), Justin Wade (Fargo, USHL)

Útočníci: Joseph Cox (Detroit Compuware), Alex Galchenyuk (Sarniag, OHL), Vincent Hinostroza (Waterloo, USHL), Luke Johnson (Central [N.D.] High School), Sam Kurker (Boston Little Bruins), Tim Lappin (Chicago Mission), Jordan Masters (Muskegon, USHL), Louie Nanne (Edina [Minn.] High School.), Cristoval Nieves (Kent School), Daniel O'Regan (St. Sebastien's School), Cody Payne (Oshawa, OHL), Nicholas Schilkey (Detroit Honeybaked), Brendan Silk (USNTDP)

Zdroj: NHLportal.cz, NHL.com