Obránce Hannan se upsal Calgary Flames

13. 08. 2011, 22:50 » Přestupy - Autor: Pavel Nadrchal

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Vedení týmu Calgary Flames se dohodlo na jednoroční smlouvě ve výši $1 miliónu s obráncem Scottem Hannanem. Oficiální zpráva byla zveřejněna právě dnes. 32-letý rodák z Richmondu začínal minulou sezónu v týmu Colorado Avalanche, kde odehrál 23 zápasů, nevstřelil ani jeden gól a připsal si šest asistencí. Ve statistice plus-mínus s v poslední sezóně u Lavin "vysloužil" jeden kladný bod.

Následně byl vyměněn do Washingtonu Capitals a to 30. listopadu 2010. Pro českého fanouška byl tento přestup zajímavý tím, že do Colorada za Hannana putoval český forvard, Tomáš Fleischmann. Tuto výměnu si můžete připomenout v článku Fleischmann se stěhuje do Colorada za obránce Hannana. Za Capitals následně nastoupil k 55 zápasům, kde se již dočkal vstřeleného gólu, ke kterému přidal čtyři asistence. Do statistiky plus-mínus si připsal další tři kladné body a ve své kariéře jich má celkem plus 25.

"Scott k nám nepřinesl do zadních řad jenom důležité a bohaté zkušenosti, ale také jsme tím získali důležité obecné poznatky o Západní konferenci, častečně i o naší Severozápadní divizi," nechal se slyšet generální manažer Flames, Jay Feaster. "Dal nám najevo, že by tu chtěl hrát, což bylo pro nás důležité."

Hannan byl draftován roku 1997 týmem San Jose Sharks již v prvním kole. Svým prvních osm sezón v NHL působil právě u Žraloků. Následně jako volný hráč podepsal s Coloradem a jak se dostal od Avs ke Caps jste se mohli dočíst výše.

V 830 zápasech si připsal 31 gólů, 154 asistencí a jak již bylo napsáno, ve statistice plus-mínus se může pyšnit 25 kladnými body.