Hossa zraněn, návrat je v nedohlednu

29. 10. 2010, 12:00 » Informace z klubů - Autor: Pavel Nadrchal

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Chicago Blackhawks se bude muset obejít bez Mariána Hossy. Poté, co tento slovenský odstřelovač opustil středeční zápas proti Kings, se spekulovalo, jak vážné je jeho zranění v horní části těla. Hlavní trenér Hawks, Joel Quenneville, včera oznámil, že se bude muset obejít bez služeb tohoto výtečného útočníka několik týdnů a nespecifikoval ani přesně zranění. Nyní kolují dohady, zda je zraněna ruka, rameno, či něco jiného. Hossa podstoupil minulý rok operaci pravého ramene a prvních 22 zápasů vynechal.

Marián Hossa opustil kluziště středečního zápasu již ve druhé třetině, kdy se srazil s útočníkem Los Angeles, Jarretem Stollem. Ihned po srážce zamířil na lavičku a poté přímo do šatny, odkud se již do hry nevrátil.

Quenville nevěří, že by zranění bylo nějak vážné.

„Doufejme, že se bude moci vrátit na led co nevidět a bude zpátky, jak jen to bude možné,“ řekl Quenneville pro Chicago Tribune.

O tom, jak je 31letý Hossa pro Chicago důležitý, hovoří jeho statistiky. V letošní sezóně v 11 zápasech zaznamenal 11 kanadských bodů (7+4). V minulé sezóně, kdy po zranění nastoupil k 57 zápasům základní části si připsal 51 bodů (24+27). V následném play off, kde Chicago nakonec získalo Stanley Cup, si ve 22 zápasech připsal 15 bodů (3+12).

„Nikdy není dobré, když se váš nejlepší hráč zraní nebo z jiného důvodu nemůže nastoupit. Zejména, když hraje tak dobře, jak se mu to daří nyní na začátku sezóny,“ řekl pro Chicago Sun-Times jeho spoluhráč Patrick Kane. „Doufejme, že to není nic vážného. Když má někdo dobrý rok, nikdy nechcete, aby přišlo zranění.“