Tavares a Grabner brigádničili v obchodě se suvenýry

09. 09. 2011, 07:00 » Perličky - Autor: Martin Zíta

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
V zámoří se tradičně ve snaze navázat co nejlepší vztahy s fanouškovskou základnou pořádají různé akce, při nichž hráči rozvážejí permanentní vstupenky jejich majitelům až do domu, nebo právě jako Ostrované John Tavares s Michaelem Grabnerem "odkroutí" několik hodin v obchůdku s klubovými suvenýry.

Hráči kromě samotného prodávání pomáhali zákazníkům vybírat, dle jejich uvážení, nejhezčí trička nebo třeba kšiltovky. Poté si navíc dva ofenzivní klenoty týmu z Long Islandu vyzkoušeli, jak se tiskne číslo a jmenovka na dresy.

Pomyslnou soutěž v tom, kdo utrží více peněz, vyhrál rakouský křídelník, který ale podle všeho měl podstatnou výhodu. „Bylo to trochu jinak, než si asi Johnny myslel… Moje první práce totiž byla v obchodě se sportovním zbožím, to mi bylo 14,“ odkryl Michael Grabner s úsměvem. „Takže jsem zvyklý mluvit na zákazníky a podobné věci. Podstatné ale je, že začíná nová sezona a už nad Johnnym vedu jedna nula.“

Na druhé straně asi nikoho nepřekvapí, kde si první dolary vydělal John Tavares. „Pracoval jsem v hokejové škole pro gólmany,“ řekl. „A bylo to rozhodně snadnější než tohle. Všichni sice víme, že to dnes bylo zmanipulované, ale já tu výhru Mikeovi tentokrát nechám,“ dodal s úsměvem.

U Tavarese se slova stočila i na vážnější téma a sice na post nového kapitána Islanders, kde byly dosud největšími favority Mark Streit a Kyle Okposo, k němu se ale v posledních dnech připojil právě rodák z Mississaugy.

„Bylo by to úžasné,“ sdělil zanedlouho jednadvacetiletý Kanaďan. „Vím, že jsem stále možná příliš mladý a měl bych se starat především o svou hru, ale pokud by mi to bylo nabídnuto, určitě by to bylo něco, o čem bych velmi vážně přemýšlel. Pokud bych tu příležitost dostal, byla by to velká čest.“