V noci na dnešek byly odehrány první přátelské zápasy

20. 09. 2011, 16:00 » Review - Autor: Adam Lacek

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Dočkali jsme se! Téměř tři měsíce jsme museli čekat na zápasy našich oblíbených klubů za mořem. V noci na dnešek jsme už mohli zhlédnout čtyři zápasy. Dvakrát mezi sebou změřili síly týmy Nashvillu Predators a Floridy Panthers. Oba týmy se radovaly jednou z vítězství. V dalším utkání si Toronto poradilo se Senátory z Ottawy v poměru 4:2. Výhru mohlo slavit taktéž Buffalo, které porazilo Carolinu 3:1.

Florida Panthers – Nashville Predators 3:5 (0:0,2:3,1:2) ; 4:3 (1:2,1:1,2:0)

V prvním utkání mezi Floridou a Nashvillem si vedli lépe hosté, tedy Predators. V dresu Floridy se v prvním klání objevily i nové akvizice v podobě Seana Bergenheima nebo Matta Bradleyho. Úspěšnější však byli hosté, jejichž útočné snažení vedli zejména Colin Wilson (1+2) a Sergei Kostitsyn (0+3).

V druhém zápase se na straně Panthers předvedl také český útočník Michael Řepík, do statistik si však připsal pouze dva záporné body do hodnocení +/- . I když se Nashville dostal do vedení 2:0, tak to na vítězství nestačilo. Florida rozhodla dvěma brankami v závěrečné třetině a oplatila tak svému sokovi výhru z předešlého zápasu.

Buffalo Sabres – Carolina Hurricanes 3:1 (0:0,0:1,3:0)

Buffalo potvrdilo, že se dá vyhrát zápas i ve 12 hráčích. Ano, Lindy Ruff točil pouze dvě obranné dvojice a tři nekompletní útoky! I přesto ale dokázali Šavle porazit Carolinu 3:1, když skóre strhli ve svůj prospěch třemi góly ve třetí třetině. Postupně se trefili Paul Gaustad, Nathan Gerbe a Patrick Kaleta. Na druhé straně vstřelil jedinou branku Brandon Sutter.

Toronto Maple Leafs – Ottawa Senators 4:2 (1:0,1:1,2:1)

Do utkání mezi kanadskými rivaly zasáhl na straně Senators i další český hokejista, obránce Filip Kuba. Hodně zvláštní zápas odehrál mladý obránce Ottawy Jared Cowen, jenž vstřelil jediné dvě branky svého týmu, k tomu však vyfasoval 19 trestných minut, zejména díky bitce s Dionem Phaneufem během první periody. Toronto dovedl v tomto zápase k vítězství Tyler Bozak. Nejenže vstřelil dvě branky, z toho jednu vítěznou, ale připsal si taktéž asistenci u prvního gólu Colbyho Armstronga.

Dnes by se měl fanouškům představit také Jaromír Jágr. Jeho Philadelphia totiž dnes změří síly s Torontem. Zápas začíná v 01:00 SEČ. Po šestnáctileté odmlce se do boje vrhne také staronový tým NHL, Winnipeg Jets. S Columbusem si zahraje rovnou dvakrát.