Ovechkin: Washington je nejzručnějším týmem NHL

31. 10. 2010, 13:00 » Review - Autor: Pavel Nadrchal

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Alexander Ovechkin se po utkání v Calgary jenom usmíval. Měl k tomu důvod. Vždyť jako kapitán může být na svůj tým patřičně hrdý. To, co předvedli hráči Caps o dnešní noci, to stojí za přiblížení. Hlavní roli hraje kapitán Washingtonu Capitals, Alex Ovechkin.

Alex Ovechkin pevně věří, že Washington Capitals jsou nejzručnějším týmem v NHL. Po sobotní noci mu celé Calgary Flames můžou dát za pravdu.

Dvojnásobný MVP skóroval během 12 sekund v přesilové hře dvakrát a Washington Capitals si připsal šest vstřelených gólů během druhé třetiny. Dokonale tak obrátili nepříznivý stav po první třetině, kdy prohrávali 1:2. Ve třetí třetině již žádný gól nepadnul.

"Celou dobu říkám, že jsme zruční. Myslím si, že máme více kluků s nejlepší zručností v lize a někdy musíme naše zbraně použít," řekl Ovechkin. "Někdy hrajeme na náhodu, ale dnes večer jsme zahráli vskutku dobře."

Ovechkin šel do zápasu s tím, že zaznamenal v posledních šesti zápasech pouze jediný gól a z deseti zápasů měl na svém kontě pouze pět gólů. Po dnešní noci je to už jiné. V 11 zápasech má na svém kontě kromě čtyřech asistencí i sedm gólů a současně se s Danielem Sedinem, Philem Kesselem a Marianem Hossou dělí o čtvrtou příčku.

Ovechkin prostřelil Miikku Kiprusoffa při přesilovce 5 na 3, když dostal nádhernou přihrávku přes útočné pásmo od Mike Greena v čase 23:43 a vyrovnával na 2:2.

Ruský snajpr přidal svůj sedmý gól již za 12 sekund a téměř ze stejné pozice. Nahrával mu pro změnu jiný ruský Alexander, Alexander Semin.

"Když pustíte tým jako je tento do přesilovky 5 na 3, vyskytujete se v nebezpečné zóně a je téměř jisté, že budete kapitulovat," řekl trenér Flames, Brent Sutter.

"Pokaždé, když tvrdě pracujem, přijdou šance, abychom skórovali. Pokud hrajeme vzadu a nudný hokej, potom nemáme šance a sami se dostáváme do potíží," řekl Green. "Dnes večer všichni tvrdě pracovali a to je ten pravý důvod, proč jsme vyhráli."