Brooks Laich: Už toho bylo dost

15. 10. 2011, 16:15 » Novinky - Autor: Simona Fischmeisterová

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Několik posledních měsíců se v NHL mluví převážně o otřesech mozku. S dlouhodobou absencí slavného Sidney Crosbyho toto téma nabralo na vážnosti. Je sice pravda, že jsou to zranění, která ukončila kariéru hned několika hráčům, ale přeci jen řečí okolo zranění v této podobě bylo již dost. Brooks Laich se včera vyjádřil, že jej to už nebaví.

K tomuto vyjádření došlo va spojitosti s bitkou během napjatého čtvrtečního utkání mezi Capitals a Penguins. Domácí Arron Asham dvěma ranami poslal k ledu washingtonského Jaye Beagla. Následně musel být poražený hráč odveden za doprovodu spoluhráčů a lékařů do šatny. Do utkání se již nevrátil, Ale i přes to, že chtěl.

Beagle do utkání nezasáhl kvůli pravidlu, které nedovoluje vrátit hráče vykazujícího příznaky otřesu do hry. A právě tohle se Laichovi nelíbilo. Podle něj liga hráče hlídá až moc: "Někdy to vypadá, že jsme pod ochranou až příliš. Už je mi špatně ze všech těch řečí o otřesech," řekl osmadvacetiletý Kanaďan. "Jsme dospělí chlapi a měli bychom něco říct k tomu, co chceme dělat. Hokej je něco, co milujeme. Rádi hrajeme, soutěžíme, chceme být na ledě. Jak nás o tohle může někdo připravit?"

Za připomenutí, a zhlédnutí videa pod tímto textem, výše zmíněná bitka určitě stojí - Ashamova třiaosmdesátá, Beaglova první. Tato roztržka rozčeřila mediální hladiny a pozadu nezůstal ani kapitán Washingtonu Alex Ovechkin: "Pro Beagla to bylo těžké, v NHL je první rok. Podle mně to od Ashama bylo nezdvořilé."