Opustí Hemský Edmonton?

28. 12. 2011, 11:00 » Spekulace - Autor: Michal Sobotka

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Několik celků v NHL se vážně začíná zajímat o českého útočníka Aleše Hemského. Pardubický rodák se totiž v červenci stane volným hráčem. Podle listu Edmonton Journal by osmadvacetiletý hokejista potřeboval změnu prostředí a spekuluje se, že generální manažer Oilers, Steve Tambellini, ho nebude za každou cenu držet do konce jeho kontraktu.

O dostupnost českého křídelníka se údajně zajímá dost klubů. Letos si české křídlo připsalo ve 22 zápasech celkem 11 bodů za 3 branky a 8 asistencí. Hemský měl loni vleklé zdravotní potíže s ramenem, vinou toho vynechal podstatnou porci základní části. Z jeho pozice v klubu ho vytlačili mladíci, ať už produktivní Ryan Nugent-Hopkins, či Jordan Eberle, který je momentálně pro Edmonton křídlem číslo jedna.

V Hemského případě se spekuluje, že zájem by mohl mít Detroit. Pravidelný účastník play off a mnohonásobný vítěz Stanley Cupu údajně hledá šikovné křídlo, které by pravidelně zatížilo konto soupeře několika vstřelenými góly.

Celků, které by o Hemského jevily zájem, by se ale určitě našlo mnohem více. Nicméně vidina angažmá u Red Wings by mohla být zajímavá i pro samotného útočníka. Pravděpodobnost úspěchu v play off je u tohoto celku téměř jistá a přiznejme si, že pokud by se Hemskému vyhýbala zranění, tak by se střelcem tohoto celku mohl klidně stát. Už jen po boku takových hráčů, jako jsou Zetterberg či Datsyuk.