Scott Howson: Nash nikam nejde

06. 01. 2012, 15:10 » Spekulace - Autor: Martin Zíta

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Columbus letos podává opravdu bídné výkony a výsledkem toho je, že se potácejí až na samém dnu NHL. Potřeba změny je více než zřejmá, rozhodně se ale nebude týkat kapitána Ricka Nashe, který je ve svých sedmadvaceti letech ikonou a symbolem Modrokabátníků.

„Rick nikam nechce. Cítí, že má zůstat,“ říkal Nashův agent, Joe Resnick. „A nic se na to nemění ani v současnost,“ doplnil ho Scott Howson, generální manažer Blue Jackets.

Spekulace ohledně Nashova odchodu rozvířil čtvrteční článek v Columbus Dispatch, kde byl sedmadvacetiletý Kanaďan dotázán, zda by se případně vzdal své klauzule o nemožnosti výměny.

„V současné situaci se na to neodpovídá vůbec lehce,“ začal Nash. „Columbus skutečně miluji, ve městě se mi líbí a jsem rád, že jsem členem Blue Jackets. Kdyby se ale ony spekulace ukázaly jako skutečné a vedení mě chtělo vyměnit, asi bych svolil. Columbus si totiž zaslouží skvělé mužstvo a nechtěl bych mu ubližovat něčím, co mám ve smlouvě.“

Nejlepší střelec NHL ročníku 2003/04 letos ve 39 zápasech zaznamenal 27 bodů za 12 branek a 15 asistencí. V hodnocení +/- mu pak doslova straší bilance -19.

Možná výměna by nejspíše pomohla oběma stranám. Nash v Columbusu dlouhodobě strádá, jelikož v podstatě žádný z jiných hráčů se jeho kvalitám ani nepřibližuje, snad až na Jeffa Cartera, který přišel před sezonou.

Columbus by zase z případné výměny mohl dostat velmi slušnou protihodnotu, jelikož Nash má v NHL velké jméno a patří mezi nejlepší power-forwardy světa. Svou kvalitu prokázal i na olympiádě, kde hrál se Sidney Crosbym a jejich spolupráce opravdu šlapala. Lajna Rick Nash – Sidney Crosby – Jarome Iginla patřila mezi nejlepší útoky turnaje.