Crosbyho návrat? Snad ve čtvrtek

11. 03. 2012, 10:00 » Novinky - Autor: David Mekleš

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Spekulovalo se, že Sidney Crosby by se mohl vrátit zpět do akce v dnešním zápase proti Bostonu, ale to se určitě nestane, protože největší hvězda soutěže to sama potvrdila klubku novinářů po včerejším tréninku. "Ne, zítra hrát nebudu," odpověděl hned na první položenou otázku, která se samozřejmě týkala jeho možného návratu v neděli odpoledne. "Dobré je, že příští týden máme několik tréninků, tak uvidíme, jak to půjde a snad se vrátím brzy."

Ikona celé NHL v této sezóně odehrála jen osm zápasů na přelomu listopadu a prosince, když se vrátila po téměř jedenácti měsících, kdy laborovala s otřesem mozku. 6. prosince však Crosby dostal od Davida Krejčího z Bostonu loktem do obličeje a problémy se vrátily. Přitom nešlo o žádnou velkou ránu, ale i to stačilo.

Co takhle návrat ve čtvrtek proti Rangers, kteří vedou Východní konferenci a Pens na ně ztrácejí aktuálně čtyři body. "Je to sice brzy, ale uvidíme," dodal kapitán Pittsburghu s úsměvem. Je tedy jasné, že čtyřiadvacetiletý útočník se v Madison Square Garden může vrátit ale také nemusí. 15. březen rozhodně není pevné datum jeho "comebacku".

Zároveň Crosby vysvětlil, že nikdy neřekl, že se určitě vrátí tuto neděli. "Řekl jsem, že nejbližší možný termín pro můj návrat je neděle, ale všichni z toho hned udělali, že se vrátím v neděli. Přitom jsem nic takového neřekl."

"V tomto ročním období je hokej více fyzicky náročný než v úvodu sezóny, takže se musíte opravdu ujistit, že jste připraven. Musíte si být naprosto jistý, že je všechno v pořádku a že jste se připravil správně," upozorňuje Crosby dále.

Rodák z Cole Harbour zároveň popřel, že by nynější osmizápasová vítězná série Penguins usnadňovala jeho návrat, jelikož když se daří, tak největší hvězda týmu nemusí nikam spěchat. "Budu k vám upřímný, když vynecháte tolik zápasů, tak máte vždycky pocit, že se musíte vrátit co nejrychleji. Je parádní, že se nám takhle daří, ale jakmile to půjde, tak se chci vrátit."

"Jsem opravdu spokojený s tím, jak jsem se v poslední době cítil a kde se momentálně nacházím," reaguje na to, že od úterý může naplno trénovat a zatím se nevyskytl žádný problém se symptomy, které otřesy mozku (bohužel) provázejí. Nechme se překvapit, jestli se "Sid the Kid" skutečně ve čtvrtek v noci vrátí a nebo se jeho návrat ještě o něco prodlouží.