Uvidíme Todda McLellana na střídačce Sharks i příští rok?

17. 05. 2012, 12:00 » Spekulace - Autor: Pavel Nadrchal

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Generální manažer Sharks, Doug Wilson, neřekl, zda se budou moci hráči a fanoušci těšit z umění Todda McLellana i příští sezónu, která by byla na střídačce Žraloků již pátá. "Vím, že jsem nezodpověděl spekulace," řekl Wilson. "Snažíme se pečlivě pracovat a uděláme vše proto, abychom zlepšili náš hokejový tým." />
Přes všechna vyjádření, kterých ale není mnoho, to vypadá, že by McLellan měl zůstat. Změna by mohla proběhnout na místě asistenta nebo asistentů. Wilson zároveň jakkoli odmítl nastalou situaci blíže komentovat.

Po sezóně si Doug Wilson sedl s každým hráčem, aby rozebral sezónu a měl tak větší přehled. Na pořad dne však ještě nepřišla výměna realizačního týmu.

Je to jakási tradice, kdy se konají "pohovory", aby si generální manažer mohl lépe představit a měl větší přehled o tom, co by se mělo s týmem pro další sezónu udělat. Zvažovat případné kandidáty na určitá místa chce však až poté, co bude znám vítěz Stanley Cupu.

V souvislosti se San Jose Sharks se zmiňují jména jako Mike Ricci, ted ex-Žralok, který nyní zastává funkci jako rozvojový trenér, Dirk Graham a další.

Žraloci ze San Jose vypadli letos celkem jednoznačně a to již v prvním kole se St. Louis Blues, 1-4 na zápasy.

Očekává se, že by příští sezónu měl hrát tým více agresivně a to zejména v oslabení. Vzniká ale otázka, zda asistent trenéra Jay Woodcroft, dlouholetý kolega McLellana, který s ním přišel z Detroitu, je tím pravým, aby takové změny provedl. Vždyť za celou sezónu skórovali Sharks v oslabení pouze třikrát, což je hodně málo. Oproti tomu například Flyers dali v oslabení šest gólů, Rangers osm gólů a Pittsburgh 11 gólů.

McLellan, 44 let, skončil letos čtvrtou sezónu u Sharks. Pod jeho vedením si za čtyři sezóny připsal statistiku 195-92-41. Největších úspěchů se Žraloky dosáhl v loňské a předloňské sezóně, kdy se dostal s týmem až do finále Západní konference.