MS 2012: Slovensko slaví, zahraje si o zlaté medaile

19. 05. 2012, 21:00 » Mistrovství světa - Autor: Michal Sobotka

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Na rozdíl od prvního zápasu, který měl jednoznačný průběh, se druhé semifinále obešlo bez větších brankových hodů. Slovenský tým se na začátku třetí třetiny dostal do vedení a trpělivým defenzivním výkonem dovedl utkání ke zdárnému konci. Po deseti letech stejný scénář - finále MS Rusko - Slovensko.

První branka zápasu padla v první třetině, ale muselo se na ní dlouho čekat. Miroslav Šatan převzal kotouč od obránce Sekery a střelou po ledě našel mezírku pod Kovářovým betonem. Český tým nastřelil v první periodě dvakrát konstrukci branky, nicméně zamířit přesně nedokázal a navíc přišel o zraněného Martina Erata, který má pravděpodobně lehký otřes mozku.

Ve druhé třetině se šance rodily na obou stranách, především český tým přidal, ale první ostřejší zákrok předvedl Kovář proti Miklíkovi, aby na druhé straně otřel Tenkrát svou střelu o horní tyč. Vyrovnání se český tým dočkal ke konci 31. minuty. Plekanec vyhrál buly přesně na hůl Michaela Frolíka, jehož střela švihem zapadla za jinak bezchybného Laca.

Do třetí třetiny si český tým přenesl přesilovou hru, která se mu ovšem stala osudná. Při rozestavení v útočném pásmu vystihl Plekancovu přihrávku Handzuš a vyslal do brejku druhého hrdinu zápasu, Miroslava Šatana. Slovenský veterán po kličce do bekhendu zasunul puk za Kováře. Poslední branku měla na svědomí chybná rozehrávka českých hokejistů. Do rozhozené obrany se vřítil Libor Hudáček a po dlouhé kličce zasunul za Kováře potřetí. Český tým nevytěžil z platonického tlaku žádnou branku a s Finy si to zítra rozdá o bronz. Slováci mohou po deseti letech získat znovu zlato. Bude se historie opakovat?

Česko - Slovensko 1:3 (0:1 1:0 0:2)
Branky: 31. Frolík - 16. a 41. Šatan, 45. Hudáček.