Sýkora by chtěl v Devils odehrát další sezonu

15. 06. 2012, 15:00 » Novinky - Autor: Michal Sobotka

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
V loňské sezoně se v několika zápasech představil Petr Sýkora v dresu plzeňských Indiánů. V další sezoně chtěl zkusit znovu štěstí v zámořské soutěži a povedlo se. Plzeňský rodák si našel místo v sestavě New Jersey, kde letos nevynechal ani jeden zápas základní části. V play off už tolik nasazován nebyl, ale přesto by se rád do zámoří vrátil i v příští sezoně.

Lou Lamoriello nemusí shánět nového trenéra pro Devils. Od práce si však odpočinout nemůže. Pro New Jersey bude v současné době klíčové, aby zůstala dvojice Martin Brodeur - Zach Parise. Oba by v klubu rádi zůstali a na rozdíl od nich je smlouva pro Petra Sýkoru tak trochu v ústraní.

"Myslím, že jsem odehrál dobrou sezonu na to, abych další ročník znovu mohl strávit v NHL. Cítil jsem, že jsem hrál nejlépe, jak umím. Dal jsem dvacet branek, dosáhli jsme finále, doufám, že se to povede," citovala zámořské média Sýkorovo vyjádření. Český útočník byl bezesporu jedním z největších překvapení v sezoně Devils. Do předsezónního kempu nastupoval beze smlouvy, kterou si nakonec vybojoval. Dostávalo se mu pravidelně místu v sestavě a sezonu odehrál na levém křídle vedle Patrika Eliáše a Dainiuse Zubruse.

Především byl ale produktivní. V základní části nechyběl v sestavě ani jednou a připsal si 44 bodů (21+23). Šest jeho branek bylo "game winning goals", tedy takových, které rozhodly o vítězství Devils. Sýkora odehrál také převážnou většinu zápasů v play off. Na sérii s Rangers se ale vrátil do sestavy Jacob Josefson a české křídlo o své místo v sestavě přišlo. Zpátky se prosadilo až v sérii s Los Angeles. Poprvé tomu tak bylo ve čtvrtém zápase, který hned New Jersey vyhrálo, stejně, jako v pátém zápase. V tom šestém už přišla prohra a konec sezony.

"Všechno se semlelo tak rychle. Teď budeme mít tady poblíž dovolenou. Hned poté, co se vrátíme, cestujeme zpátky do Česka a doufám, že tou dobou už budu vědět, na čem jsem, abych tušil, kde budu příští sezonu hrát," prozradil Sýkora svoje plány. Pětatřicetiletý útočník věří, že se dohodne s Ďábly. Zároveň však ví, že nad nadcházející sezonou se vzhledem ke kolektivní smlouvě vznáší otazník, což by mohlo mít dopad především na hráče, jako je on sám.

"Samozřejmě tohle může nějakou dobu trvat. Věřím, že jsem stále natolik dobrý, abych mohl hrát tuhle soutěž a byl dobrým hráčem. Takže mojí prioritou je zůstat v NHL, samozřejmě v Devils. Miluji hraní za ně, miluji tuto oblast, miluji New Jersey. Mojí prioritou je zůstat zde, ale v tomto byznyse nikdy neříkejte nikdy," dodal na závěr.