Doan bude drahý, pokud opustí Phoenix

29. 07. 2012, 08:00 » Spekulace - Autor: Michal Sobotka

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Shane Doan zatím neví, kde stráví příští sezonu NHL, potažmo sezony. Každopádně pokud o něj mělo zájem několik týmů NHL, tak jejich seznam se asi v dohledné době zúží. V případě, že se kapitán Phoenixu se svým současným celkem nedohodne na nové smlouvě, bude požadovat od ostatních zájemců kontrakt na čtyři roky s platem kolem 30 miliónů, alespoň podle současných spekulací a to rozhodně není malá suma.

Na sociální síti Twitter se včera objevilo, že Shane Doan se chce zítra (takže dnes) rozhodnout o svém novém působišti, nebo alespoň zredukovat současný stav. Kanadský web Globe and Mail zároveň přišel s faktem, že pokud by se nedohodl na nové smlouvě s Phoenixem, bude požadovat čtyřletý kontrakt a 30 miliónů dolarů k tomu. Už to by mnohé zájemce mohlo odradit.

Pětatřicetiletý Kanaďan v červnu dokončil svůj stávající kontrakt, který mu během pěti let vynesl 22.75 miliónů. Průměrně si ročně vydělal 4.55 miliónů u Coyotes. Právě podpis nového kontraktu s arizonským celkem by sám rodák z Halkirku preferoval. Ovšem kdyby to nevyšlo, možná už bude Doan "pojištěn", protože nedávno měl setkání s vedením Rangers, Flyers a Canadiens. Mezi údajné zájemce o jeho služby patří ještě Vancouver a Nashville.

Doan si během šestnácti sezon v NHL nevyzkoušel jiné působiště, než Phoenix. Rok strávil v tehdejším Winnipegu, což byl předchůdce současného Phoenixu. V NHL stihl odehrát 1119 zápasů, ve kterých zaznamenal 738 bodů (256+482).