Alfredsson ještě nekončí

31. 07. 2012, 19:00 » Novinky - Autor: David Mekleš

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Daniel Alfredsson po loňské sezóně uvažoval o konci kariéry, protože se cítil vyčerpaný a opotřebovaný, ale dnes zámořská média přinesla potěšující zprávu, protože "Alfie" se konečně rozhodl, že bude příští sezónu hrát a dodrží tak svůj čtyřletý kontrakt se Senators, který vyprší právě po skončení dalšího ročníku NHL.

Pro legendárního Švéda půjde již o 17. sezónu v NHL a jeho plat by měl být pouhý 1 milion dolarů (cap hit: 4,875 milionu). "Jsem nadšený, že se mohu připravovat na další sezónu," řekl Alfredsson ve svém prohlášení. "Doma ve Švédsku trénuji už asi měsíc a půl a fyzicky se cítím daleko lépe než vloni touto dobou. Z toho mám opravdu velkou radost. Očekávám, že do tréninkového kempu přijdu silnější a v lepší kondici než vloni."

Daniel Alfredsson
DANIEL ALFREDSSON OTT
Pravé křídlo
G: 27 | A: 32 | Bodů: 59
Střely: 191 | +/-: +16
O svém rozhodnutí, zda-li pokračovat nebo pověsit brusle "na hřebík" se samozřejmě poradil se svou rodinou a rozhodnutí padlo již minulý týden. "Mluvil jsem o tom se svou rodinou a shodli jsme se, že pokud budu mít motivaci dále hrát, tak mě budou podporovat, abych hrál. Později opravdu přišel čas, abych zvážil, jestli mám motivaci dále hrát a jestli budu šťastný, když se vrátím. Rozhodně cítím a vím, že budu připravený, protože moje nádrž ještě není prázdná."

Alfredsson také přiznal, že hlava chtěla hrát, ale čekalo se, jak bude reagovat tělo. "Měl jsem v úmyslu pokračovat v kariéře, ale musel jsem si projít procesem, abych se o tom opravdu ujistil. V posledních několika letech jsem měl problémy se zády a nemohl jsem pracovat, tak jak jsem si přál. Nemohl jsem ani trénovat, tak jak jsem chtěl, takže jsem si nebyl jistý, jak na tom budu fyzicky a také psychicky. To mi zabralo nějaký čas."

Možná i děti hrály při rozhodování důležitou roli. "Nebylo to tak, že bych se jednoho rána probudil a řekl si, tak a dnes se rozhodnu. Ne, byl to postupný proces. Byl jsem ve stálém kontaktu s Bryanem Murrayem (generální manažer Sens) a on byl hodně trpělivý. Moje děti chtěly, abych hrál dále. Byly by hodně zklamané, kdybych nehrál. Já i moje žena jsme cítili, že naše rodinná situace bude tento rok snadnější než vloni, kdy se nám narodil čtvrtý syn William Erik."

Je jasné, že vedení Senators má z návratu svého kapitána velkou radost. "Daniel je výjimečný kapitán, jehož závazek vůči spoluhráčům a městu Ottawa je na špičkové úrovni," řekl vlastník Senators Eugene Melnyk. "Daniel má od sebe velká očekávání na ledě i mimo něj, takže chápu, jak důležité pro něj a jeho rodinu bylo toto rozhodnutí. Nemohu mít z výsledku větší radost a těším se na to, že Daniela čeká další skvělá sezóna, kterou přidá do seznamu mimořádných úspěchů v našem klubu."