Flyers se budou muset obejít bez Meszároše

07. 08. 2012, 16:32 » Informace z klubů - Autor: Martin Zíta

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Philadelphii Flyers čekají v nové sezoně pořádné potíže s defenzivní řadou. Do startu podle všeho nebude připraven Chris Pronger, na trhu s volnými hráči přišli Letci o Matta Carlea a neulovili ani jednoho z dvojice Ryan Suter Shea Weber. A dnes přišla další nepříznivá zpráva – Andrej Meszároš musel na operaci s achillovkou a doba jeho absence se zatím odhadnout nedá.

Andrej se zranil minulý týden během svého letního tréninku na Slovensku,“ oznámil dnes Paul Holmgren, generální manažer Flyers. „Dnes ráno podstoupil operaci, kterou doktor Raikin z Jefferson Hospital. Jak dlouho bude Meszároš chybět zatím nedokážeme odhadnout.“

Toto zranění staví Philly do ne příliš dobré pozice před začátkem nového ročníku. První dva páry budou dle všeho tvořit Kimmo Timonen, Braydon Coburn, Luke Schenn a Nicklas Grossmann. Což není nijak zvlášť špatná sestava, avšak neodpovídá ambicím klubu z Pensylvánie.

Je tak dost možné, že Letci ještě jednou zabrousí na trh s volnými hráči, kde se ještě pár slušných hráčů ukrývá. Do hry se tak dostal i návrat třeba Pavla Kubiny, který je stále bez nové smlouvy.

Slovenská opora zadních řad Philadelphie v loňské sezoně nasbírala 25 bodů v 62 zápasech a od svého příchodu k Letcům v roce 2010 se rychle zabydlela v základním kádru.