Michal Rozsíval se dohodl se Chicagem

11. 09. 2012, 21:15 » Češi v NHL - Autor: David Mekleš

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Po dlouhé době se nějaký z týmů NHL rozhodl podepsat smlouvu s nějakým volným hráčem a tím šťastlivcem je Michal Rozsíval, který se dohodl na jednoletém kontraktu s Chicagem. Finanční náležitosti smlouvy zatím nebyly uveřejněny, ale podle zákulisních informací by si měl český obránce přijít na rovné dva miliony dolarů.

Rozsíval se často objevoval ve spekulacích, které ho měly dovést do Detroitu. Jeho nové angažmá však bude o něco dále na západ. Rodák z Vlašimi strávil poslední rok a půl ve Phoenixu, kde si nevedl špatně, ale výkony z New Yorku Rangers už nedokázal zopakovat. Proto vedení Coyotes se čtyřiatřicetiletým obráncem nepodepsalo novou smlouvu a z Rozsívala se 1. července stal volný hráč bez omezení.

Michal Rozsival
MICHAL ROZSÍVAL CHI
Obránce
Základní část 2011/12
GP: 54 | G: 1 | A: 12 | Body: 13
Střely: 49 | +/-: 8
Stojí také za řeč, že o služby Rozsívala měl zájem celek HC Lev Praha, který od letošní sezóny hraje Kontinentální hokejovou ligu (KHL). Obě strany spolu vyjednávaly o kontraktu, ale nenašly společnou řeč.

Rozsíval už má jistotu, ale spousta veteránů je stále bez smlouvy. A v této skupině najdeme i několik krajanů jako jsou: Radek Dvořák, Pavel Kubina, Radek Martínek, Petr Sýkora, Jaroslav Špaček či Milan Jurčina.