Židlický se stal poslední posilou kladenských Rytířů

18. 09. 2012, 19:00 » Extraliga - Autor: Michal Sobotka

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Ve středu vypukne utkání mezi Kladnem a Slavií a Rytíři v něm představí s největší pravděpodobností všechny čtyři posily. Tou nejnovější akvizicí se stal loňský finalista v bitvě o Stanley Cup, obránce Marek Židlický.

Pětatřicetiletý obránce trénuje s Kladnem od pondělí, nabídek měl ale pochopitelně víc. Novou posilu potvrdil sám Jaromír Jágr. "Jsme domluvení a zbývá už jen dohnat vše papírově. Snažíme se, aby nastoupil už ve středu."

Marek Židlický si vyzkouší extraligu po dlouhých třinácti letech. Naposledy nastoupil za Středočechy v roce 1999. Majitel Jaromír Jágr mladší zároveň potvrdil, že Židlický se stane poslední posilou. Tomáš Kaberle Kladno neposílí.
Marek Zidlicky
MAREK ŽIDLICKÝ NJD
Obránce
Play off 2011/12
GP: 24 | G: 1 | A: 8 | Body: 9
Střely: 43 | +/-: -2

"Máme v NHL sedm nebo osm hráčů a měli jsme určitý balík peněz, abychom je přivedli. Tomáš byl prvním, koho jsme oslovili, ale u něj jsou to obrovské finance a pojištění celého kontraktu. Nedohodli jsme se na výšce pojistky a pojištění kontraktu," vysvětlil Jágr, proč do Kladna nepřijde bek, který jako jediný, spolu s Janem Hrdinou, zůstal v Kladně po celou sezonu výluky 2004/05.