Švýcarský Zug na lovu hvězdného trojlístku

19. 09. 2012, 07:00 » Spekulace - Autor: Martin Zíta

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Výluka je již jasnou věcí a evropské kluby tak lanaří do svých služeb hráče, kteří nemají kde hrát. Pro Evropany je tradiční praxí návrat do mateřského týmu, nebo alespoň do rodní země. Hráči narození v Severní Americe tuto možnost ale nemají, přesto je jedna země láká o něco více. A je jí Švýcarsko.

Zajímavý trojlístek se dnes dostal na radar Zugu, který hraje nejvyšší švýcarskou soutěž (LNA). Jedná se o Sama Gagnera z Edmontonu Oilers, Jonathana Toewse z Chicaga Blackhawks a Maxe Paciorettyho z Montrealu Canadiens.

O snaze týmu od Zugského jezera zařadit tyto zámořské hvězdy do svého středu informoval TVA Sports. Zug už před sezonou posílil Linus Omark, který má potíže s plnohodnotným prosazením v NHL a letošní ročník tak stráví v zemi Helvetského kříže.

Jediný problém by mohl nastat s kvótou cizinců, kterou musí švýcarské celky dodržet. Ta činí maximálně osm hráčů národnosti jiné než domácí. V současné chvíli je v Zugu čtveřice zahraničních hráčů a tak by ani tato podmínka neměla případnému posílení bránit.

"EV" už jednoho hráče ulovil. Je jím Raphael Díaz, který před odchodem do Montréalu působil právě v Zugu, jehož je odchovancem. Možná to byl právě tento šestadvacetiletý zadák, který možnost hraní ve Švýcarsku nadhodil Paciorettymu. U Gagnera se nabízí zase komunikace s Omarkem, zbývá tak jen Toews.

Ale i u něj lze najít vodítko, které ho s někým dalším v této kauze spojuje. Gagnerovým spoluhráčem a také spolubydlícím v sezoně 2006/07 byl Patrick Kane. A ten je nejen spoluhráčem, ale i dobrým kamarádem kapitána Chicaga. I zde tedy "něco najít".

Další věcí, která je často tou nejpodstatnější, jsou pojistky hráčů. Tady by mohl Zug narazit.