Třídenní jednání je u konce, další je na programu zřejmě zítra

01. 10. 2012, 14:00 » Perličky - Autor: Simona Fischmeisterová

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Po celovíkendovém jednání, které skončilo včera odpoledne, se s největší pravděpodobností zástupci ligy a hráčů sejdou znovu pozítří. Vyjednávání tak minimálně na čtyřiadvacet hodin ustane. Před tím, než se NHLPA a NHL vrhnou do dalších diskuzí, obě strany potřebují čas na interní poradu.

Není se ale třeba bát, že znovu nastane ticho po pěšině. "Není to tak, že bychom s jednáním skončili. Pouze potřebujeme čas na nějakou práci. Oni ji mají taktéž," řekl zástupce komisaře NHL Bill Daly. "My jsme nabízeli další setkání, ale oni naznačili, že si potřebují něco ujasnit a udělat, takže bude lepší se setkat nejdříve v rámci svých lidí," zmínil se Donald Fehr, ředitel hráčské asociace.

Nastala jednoznačně lepší situace, než v uplynulých dvou týdnech, kdy se vůbec nic nedělo. Neměli bychom však opomenout, že za celé tři dny se diskuze ani jednou nedotkla finančních problémů. Lépe řečeno problému nejzávažnějšího, v jehož důsledku se názory majitelů klubů a jejich hráčů rozcházejí. Zástupci NHL a NHLPA se zabývali hlavně zdravím a bezpečností hráčů, provozních a právních otázek.

Neočekávaně se ale těchto diskuzí nezúčastnili Donald Fehr a komisař NHL Gary Bettman. Ti se osobně setkali v pátek a sobotu.

"Tohle gesto může snad nejvíce poukázat na povahu projednávaných otázek," řekl Bill Daly. "Opravdu jsme řešili každodenní záležitosti, které nedosahují vážnosti těchto osob. Oni budou u stolu až u témat, které by výluku mohly ukončit."

Aby se tohle mohlo stát, je potřeba se zabývat ekonomickými záležitostmi. Daly vyjádřil nespokojenost s přístupem NHLPA k tomuto problému. Cítil, že se o této věci nechtějí bavit, tudíž zopakoval, že liga čeká na to, až hráčská unie přijde s nějakým návrhem. A jsme tam, kde jsme byli.