Do Evropy, či ne? Chára se rozhodne během týdne

02. 10. 2012, 19:00 » Novinky - Autor: Simona Fischmeisterová

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Nic nijak zásadně nenasvědčuje tomu, že v nejbližší době bude nová kolektivní smlouva na stole. Spíše se v zámoří spekuluje o brzkém rušení regulérních zápasů základní části NHL. Takže se nad svojí situací rozmýšlejí už i ti optimističtější hokejisté, kteří za velkou louží setrvali. Načež se rodí nová vlna příchozích hráčů National Hockey League do Evropy.

Mezi ně patří i slovenský obr Zdeno Chára, jenž v Bostonu setrval mnohem déle než jeho spoluhráči jako například David Krejčí a Tuukka Rask. Dle slov jeho agenta, Matta Keatora, se o svém dalším hokejovém domovu urostlý bek z Trenčína rozhodne během tohoto týdne.
Zdeno Chara
ZDENO CHARA BOS
Obránce
Play off 2011/12
GP: 7 | G: 1 | A: 2 | Body: 3
Střely: 21 | +/-: -1

Jeho příští destinací bude s největší pravděpodobností KHL, či slovenská Slovnaft extraliga. Chára se nejdříve zdráhal odejít do Evropy, ale po měsíci trénování se svými spoluhráči svůj postoj přehodnotil. Z ruské Kontinentální hokejové ligy dostal dle zámořských zpravodajů vícero nabídek, ovšem kapitán bostonských Medvědů se nejvíce ztotožňuje s pražským týmem HC Lev Praha. Tento tým se údajně rozhodoval mezi angažováním pittsburghského Krise Letanga, jenž údajně není na odchod na starý kontinent připraven, a právě zmíněným Chárou.

Vítěz Stanley Cupu z roku 2011 by se tak přidal ke kolegům z NHL Jiřímu Hudlervi a Jakubu Voráčkovi.

Během poslední výluky, kdy byla zrušena celé sezóna 2004/2005, Zdeno hrál ve švédském týmu Färjestads BK. A když od novinářů mířila otázka k tomuto mančaftu, dvě stě šest centimetrů vysoký obránce se netajil s pozitivními zkušenostmi.

Na spekulace je ještě času dost, do týdne budeme vědět konečnou štaci.