Krejčí: NHL teď neřeším, rád si zahraju český hokej

13. 10. 2012, 10:30 » Extraliga - Autor: Barbora Valášková

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Svoji bilanci si vylepšil o dvě asistence. Zatím drží průměr jednoho bodu na zápas. Včera přihrával na góly parťákům z útoku Aleši Hemskému a Janu Starému. Obzvláště přihrávka na Hemského přesilovkový gól byla ukázková. I trenér HC Komety Brno Zdeněk Venera prohlásil, že v přesilovkách byla síla pardubických hráčů z NHL obzvlášť znát. Davidovi Krejčímu se v Tipsport extralize daří. A působení v tuzemské soutěži si zatím užívá plnými doušky.

Odehráli jste zápas s Kometou, prvním týmem tabulky, která do zápasu s Pardubicemi ještě neprohrála v základní hrací době. Jednalo se o těžší zápas, než ty předchozí?

Bylo to těžké. Pro mě osobně všechny čtyři zápasy, které jsem zde zatím odehrál, byly těžké. Ještě se do toho dostávám, ještě tam jsou nějaké mezery. Ale je to lepší a lepší. Myslím, že Kometa dnes hrála dobře dvě třetiny, ale tu třetí jsme nastoupili a bojovali jsme a dopadlo to výborně.

V zápase bylo několik šarvátek a spousty vyloučení. Bylo to hodně vyhrocené utkání?

My si musíme bránit brankáře, musíme si bránit své hráče. Tak to prostě je. My jsme na to zvyklí z NHL. Oni nám chtěli vnutit tvrdou hru a my jsme jim ukázali, že se toho nebojíme. Drželi jsme s nimi krok. Ve třetí třetině jsme byli lepší tým, to se ukázalo a vyhráli jsme zápas.

Ve čtvrtek měla začít NHL. Vzpomněl jste si na to?

Mluvil jsem o tom s nějakými reportéry, takže jsem to věděl. Ale já to teď neřeším. Jsem rád, že jsem tady a můžu si zahrát český hokej před českými fanoušky, rodinou a kamarády. Zatím jsem tady rád a moc to nesleduji.
David Krejci
DAVID KREJČÍ BOS
Centr
Tipsport extraliga 2012/13
GP: 4 | G: 2 | A: 2 | Body: 4
+/-: +1

Máte nějaké zprávy o vyjednáváních o nové kolektivní smlouvě?

Zprávy mám. Posílají nám je, takže se vždy podívám na telefon. Ale jak říkám, nijak to neřeším. Chtěl bych si tady ještě pár zápasů zahrát a pomoci Pardubicím. Spoluhráči mě výborně přijali, líbí se mi i město. Zatím jsem zde rád.

Vy jste zatím po všech zápasech chválil fanoušky. Co byste k nim mohl říci dnes?

Toto byl můj třetí domácí zápas a fanoušci jsou lepší a lepší. Já si nemyslím, že v mém čtvrtém domácím zápase by mohli být lepší, než byli v tomto. Byli fakt úžasní. Před takovými fanoušky se hraje úplně nádherně.