Fanoušci si Frolíka vyžádali, proto hrál, řekl Jágr

05. 11. 2012, 17:00 » Extraliga - Autor: Michal Sobotka

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Kladenští Rytíři prožili velmi povedený týden. Ve třech zápasech nastříleli jednadvacet branek a především si připsali devět bodů. V posledním duelu Kladno vyhrálo nad Chomutovem 7:2. Jágr však viděl na kladenské hře i určitá negativa, o kterých promluvil po zápase s novináři.

"Musíme se naučit bránit konce zápasů. Chceme to nějakým způsobem dohrát. Musíme ale respektovat našeho brankáře, protože i on chce odehrát vynikající zápas s nulou a k tomu, aby nulu měl, potřebuje nás. Z problémů nás vytahuje celou sezonu a když mu to můžeme vrátit, tak to neuděláme. Z naší strany to bylo lajdáctví," neskrýval drobnou nespokojenost Jaromír Jágr.

Pět ze sedmi branek přitom vstřelila jeho formace. Sama osmašedesátka zaznamenala čtyři body za jednu branku a tři asistence. "Každej zápas je jinej a když vedeš o tři, čtyři branky, tak to máš hrozně moc usnadněný. To je sport, je to o psychice, proto se říká, že se musíš dostat hned do vedení," ozřejmil legendární útočník, proč se mu tak dařilo.

Před zápasem se také rozhodovalo, jestli za hosty nastoupí Michael Frolík, jinak kmenový hráč Kladna. V Chomutově se v prvním vzájemném zápasu objevil jen mezi diváky. Původní dohoda zněla, že ve vzájemných zápasech hrát nebude, ale včera tomu nakonec bylo jinak. Jágr totiž vyhověl fanouškům.

"Byly tam tři faktory. Majitelé Chomutova nás požádali, aby mohl hrát, protože je to vynikající hráč. Za druhý chceme hrát proti nejsilnějším soupeřům a když je porazíme, je to jedině dobře a za třetí jsem dal anketu na svůj Facebook a 99% lidí bylo pro. Možná to byli jen Chomutováci, ale jasně dali najevo, co si přejí."

"Trochu mě to překvapilo, ale chápu je. Frolda je vynikající hráč. Lidé chtějí vidět domácí vyhrávat, ale jsou féroví a chtějí, aby se rozhodovalo na ledě a ne někde v zákulisí," doplnil o chvíli později na otázku, zda čekal od fanoušků podobnou reakci.

V závěru už zase trochu zavtipkoval. Chvíli před koncem zápasu si před vlastním brankářem dovolil poměrně drzou kličku Marek Židlický. "Neviděl jsem to, ale Židla si může dovolit všechno. Jiným našim obráncům bych to nedoporučoval, ale Židla může. U něj víte, že tam je 100% šance, že to nezkazí," smál se tradičně po zápase kladenský odchovanec a majitel.