Nugent-Hopkins nakonec v širší nominaci nechybí

04. 12. 2012, 11:00 » Novinky - Autor: Michal Sobotka

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Ryan Nugent-Hopkins se pravděpodobně přeci jen představí na juniorském mistrovství světa. Tedy pokud se tam dostane z širší nominace, což by ale neměl být pro útočníka Edmontonu problém.

V letošní sezoně tedy druhá část poslední věty příliš neplatí. Ryan Nugent-Hopkins hraje v AHL za tým Oklahoma City Barons (farma Oilers) a jeh případný start na mistrovství světa nebyl úplně jistý, neboť měl problémy s ramenem, se kterým laboroval i v loňské sezoně.

Do širší nominace se vešel a pokud projde zdravotními testy, na jejichž základě by ho Oilers mohli uvolnit, bude pravděpodobně tvořit údernou kanadskou formaci, která přicestuje z kanadského města. V jedné lajně by se totiž mohl představit s Jordanem Eberlem a Taylorem Hallem, které juniorský šampionát nejspíš také nemine.

Mladý kanadský forward byl vyškrtnut ze soupisky juniorského týmu v prosinci 2010, ale o půl roku později se stal první volbou v draftu. Toto tak může být jeho první velká příležitost, jak vybojovat cenný kov pro kanadský tým. Edmonton by vůbec mohl mít největší účast.