MSJ 2013: Kanadu povede do bojů o zlato Ryan Nugent-Hopkins

15. 12. 2012, 13:00 » Mistrovství světa - Autor: Michal Sobotka

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Poprvé dostává možnost reprezentovat svou zem na juniorském mistrovství světa a hned to bude v roli kapitána. Útočník Oklahomy City Barons, Ryan Nugent-Hopkins, povede Kanadu do bojů o zlatou medaili jako nejdůležitější hráč v týmu. O jeho schopnostech nelze pochybovat, ale otázkou zůstává, jak zvládne pozici kapitána. "C" na prsou totiž neznamená táhnout tým jen na ledě tím, že střílíte branky.

I mezi mladými si však pravděpodobně respekt najde. Koneckonců je jedním ze dvou hráčů kanadské sestavy, kteří si zatím zahráli v NHL. Tím druhým je Mark Scheifele, který ale odehrál jen sedm zápasů, zatímco Ryan Nugent-Hopkins má za sebou 62 duelů.

Pozici asistentů budou v týmu Kanady obstarávat obránce Scott Harrington, kterého loni draftoval na 54. pozici Pittsburgh. Druhým asistentem pak bude šikovný útočník Jonathan Huberdeau, jehož práva v NHL vlastní Florida. Ta ho na loňském draftu vytáhla jako 3. celkově.

Kanada odehraje dnes dva přátelské zápasy s Finskem, 20. prosince se se severským týmem utká znovu a 22. prosince je čeká poslední přípravný duel, tentokráte se Švédy. Poté následuje přesun do Ruska, kde 26. prosince čeká na zámořské reprezentanty Německo, které bude prvním sokem Kanady. Ta čeká na zlatou medaili od roku 2009 a po domácím loňském nezdaru má letos co napravovat.