MSJ 2013: Druhá třetina odsoudila ČR k porážce

02. 01. 2013, 14:15 » Mistrovství světa - Autor: NHLportal.cz

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
V deset hodin dopoledne začala hokejová bitva o semifinále, ve které se český tým postavil Spojeným státům. Američané byli v zápase favority, což potvrdili především ve druhé třetině. USA proměnila pět svých přesilovek, což bylo klíčovým faktorem celého zápasu.

Česko - USA 0:7 (0:1, 0:5, 0:1)

První čtvrtfinálové utkání začalo v dopoledních hodinách mezi Českou republikou a Spojenými státy. Před začátkem podle všech sázkových kanceláří byl za favorita považován zámořský celek, který nakonec po vyrovnané úvodní třetině vyhrál vysokým výsledkem díky několika využitým přesilovým hrám a zahraje si semifinálový duel se svým zámořským rivalem, Kanadou.

První třetina přinesla zajímavý souboj, při kterém si obě strany vytvořili pár nebezpečných šancí. Ve 12. minutě, po nešťastném sražení jednoho z českých hokejistů, při početní výhodě pět na tři se John Gaudreau dostal k puku a otevřel skóre pro svůj výběr. Do konce první dvacetiminutovky si vytvářeli Američané více nebezpečnějších šancí, ale žádná v brance Bartošáka již neskončila.

Na úvod druhé periody dohrávali američtí hráči svoji přesilovku, ve které se podruhé v zápase prosadil Gaudreau. O minutu později Hartman zvýšil vedení zámořského celku již na 3:0. V této chvíli se odhodlal trenér Miroslav Přerost k výměně brankářů. Do brankoviště se postavil Matěj Machovský, který odchytal první zápas na mistroství světa proti Švédsku. Čeští hokejisté se snažili dostat soupeře pod tlak, když ve 29. minutě při další přesilové hře skóroval Riley Barber a ve 33. minutě po chybě Davida Musila při samostatném úniku zaznamenal svoji druhou trefu. Duel se stal jednoznačnou záležitostí, český výběr ještě inkasoval v poslední minutě a Gaudreau zkompletoval svůj hattrick.

V 45. minutě při páté početní výhodě v dnešním střetnutí přidal sedmou branku Miller. Česká dvacítka se snažila alespoň o čestný úspěch v podobě vstřelené branky, ale ta proti skvěle hrajícímu soupeři nepřišla. Mizerná disciplína českých mladíků se stala výrazným faktorem prohry dnešního utkání.

Branky: 12. Gardreau (Trouba, Jones), 21. Gaudreau (Miller, McCabe), 22. Hartman (Trouba, Bardreau), 29. Barber (Galchenyuk, Trouba), 33. Barber (Jones), 40. Gaudreau (Miller, Jones), 45. Miller (Trouba, Jones).
Počet střel: 31 - 37
Trestných minut: 44 - 20

Autor: Jan Krchňák