Philadelphia opět prohrála, nestačila na Buffalo

20. 01. 2013, 22:35 » Review - Autor: Michal Sobotka

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
V příjemný čas pro evropské fanoušky začínal duel mezi Buffalem Sabres a Philadelphií Flyers. Pro domácí to byl první zápas sezony, zatímco Philadelphia doma nezvládla úvodní duel proti Pittsburghu a v Buffalu tak měla co napravovat.

Důležitou postavou zápasu se nakonec stal domácí forward Thomas Vanek, který zaznamenal poprvé v kariéře pětibodový večer. Letcům nepomohl ani obrat ve skóre, či první bod Jakuba Voráčka. Druhou branku v sezoně dal Claude Giroux, ale i to bylo málo.

BUF BUFFALO - PHI PHILADELPHIA 5:2 (1:0, 1:2, 3:0)

Buffalo bylo od prvních minut aktivnějším celkem a před vlastními fanoušky se rychle snažilo dostat do vedení. Na konci 11. minuty ještě o kousek neuspěl Ennis, jenže akce pokračovala a po přihrávce Pominvilla skórovala posila Steve Ott. Do konce třetiny zůstaly další šance nevyužité.

Druhou periodu odstartovali lépe hosté, když se Meszárošova střela odrazila před brankou od Seana Couturiera za záda Millera. O dvě a půl minuty později hráli hosté v poli o jednoho muže navíc a Claude Giroux přesilovku zužitkoval. Ve 35. minutě ale v oslabení propadla obrana Philly a Thomas Vanek sám proti Bryzgalovovi uspěl.

Třetí třetina už patřila jen domácím. Za záda Bryzgalova v jejím závěru napadaly střely Myerse, Hodgsona a Vaneka. Buffalo si tak v prvním zápase sezony připsalo dva body, Philadelphia zůstává na východě poslední.