Toronto uspělo v Pittsburghu, Phoenix vykoupil výhru Smithem

24. 01. 2013, 07:15 » Review - Autor: NHLportal.cz

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Jen čtyři zápasy byly k vidění dnes v noci v zámoří. Překvapení ale přinesly dost. Toronto se postavilo Pittsburghu a na jeho ledě vyhrálo 5:2. Zranění si ovšem přivodil Joffrey Lupul, který si zlomil předloktí na pravé ruce. Jaký velký kanonýr se poprvé v sezoně ukázal slovenský snajpr Marián Gáborík, který dal jako první v letošní sezoně hattrick a dopomohl Rangers k vítězství 4:3 v prodloužení nad Bostonem. Vancouver poprvé v letošní sezoně vyhrál, když porazil po nájezdech Calgary. Phoenix jednoznačně zvládl domácí zápas s Columbusem. Problémem však je zranění brankáře Mika Smithe.

PIT PITTSBURGH - TOR TORONTO 2:5 (1:0, 1:3, 0:2)

První domácí zápas Pittsburghu v této sezóně nevyšel podle očekávání, protože v něm podlehl Torontu 2:5 a pro Pens to je první porážka v této sezóně. Těžko říct jestli domácí zápas podcenili nebo Toronto hrálo tak dobře. Ale faktem je, že Maple Leafs si z Pittsburghu odvážejí dva cenné body a venku v této sezóně ještě neprohráli. Děkovat mohou především Jamesu van Riemsdykovi, který vstřelil dvě branky a na další nahrál. Pro bývalého hráče Philadelphie to byly první body v dresu nového týmu.

Perličky:
* Joffrey Lupul schytal ve druhé třetině střelu Diona Phaneufa a výsledek je zlomené předloktí na pravé ruce.
* Sidney Crosby vstřelil naposledy gól v prvním domácím zápase sezóny v roce 2006.
* Z následujících devíti zápasů odehrají Pens hned šest na venkovních kluzištích.

Statistické review zápasu najdete ZDE, sestavy týmů ZDE.


NYR NY RANGERS - BOS BOSTON 4:3p (2:0, 1:2, 0:1, 2:0)

New York pozměnil útočné formace a díky tomu si připsal první vítězství v sezóně. Nová první formace ve složení Nash - Richards - Gáborík zazářila a dovedla svůj tým ke dvěma bodům. Slovenský útočník vstřelil tři branky, Nash opět ukázal, jak skvělý je hráč a Richards taktéž v ničem nezaostával (svědčí o tom i anketa 'hvězdy zápasu', kde se objevili všichni tři členové první pětky). Hráči Bostonu však mohou být spokojeni, protože si odváží bod za porážku v prodloužení a přitom bylo před zápasem jasné, že pro domácí je tento zápas brán jako "must win". Bruins bodovali zatím ve všech třech zápasech ve zkráceném ročníku a to pro ně musí být velmi důležité.

Perličky:
* Marián Gáborík vsítil 14. hattrick v kariéře.
* Henrik Lundqvist začínal v posledních 27 zápasech proti Bruins vždy jako brankářská jednička.
* Až Claude Julien odtrénuje další vyhraný zápas svého týmu, tak se dotáhne na třetí pozici (Don Cherry 231 výher) v historické tabulce trenérů Bostonu.

Statistické review zápasu najdete ZDE, sestavy týmů ZDE.


VAN VANCOUVER - CGY CALGARY 3:2s (0:0, 2:2, 0:0, 1:0)

Důležitý zápas se odehrál ve Vancouveru, kde domácí vyzvali Calgary. Ani jeden tým dosud nedokázal zvítězit, domácí měli na svém kontě jen jeden bod za prohru v prodloužení. Góly padaly jen ve druhé třetině. Druhou branku v sezoně vstřelili Zack Kassian a Alex Tanguay. Oběma celkům se podařilo proměnit jednu přesilovku. Dobré výkony předvedli také oba brankáři, kteří pochytali 34 střel.

Perličky:
* Daniel Sedin neprohrál ani jedno vhazování.
* Vancouver má za sebou tři domácí zápasy, teď ho čekají tři duely venku.

Statistické review zápasu najdete ZDE, sestavy týmů ZDE.


PHX PHOENIX - CBJ COLUMBUS 5:1 (0:0, 2:1, 3:0)

Columbus nedokázal navázat na poměrně úspěšný vstup do sezony a na ledě Phoenixu prohrál celkem jednoznačně 5:1. Fedor Tyutin sice v úvodu druhé třetiny otevřel skóre ve prospěch Jackets, jenže poté už se trefovali jen domácí. Steve Sullivan dal hattrick jako druhý hráč v letošní sezoně. Tři body mimo něj zaznamenal také obránce Ekman-Larsson, který dal dvě branky a na jednu přihrál. Domácí mají ovšem jiný problém, zranil se jim Mike Smith.

Perličky:
* V dnešních zápasech se s hattricky roztrhl pytel, jeden dal i Steve Sullivan.
* Phoenix rozhodl zápas ve třetí třetině, kterou vyhrál 3:0.
* Columbus poprvé v sezoně skóroval jako první.

Statistické review zápasu najdete ZDE, sestavy týmů ZDE.