Chicago chce potvrdit skvělý rozjezd, Blues znovu narazí na Nashville

24. 01. 2013, 21:00 » Preview - Autor: Barbora Valášková

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Poslední várka dnešních preview přináší pohled na tři zápasy Západní konference. Nashville a St. Louis se potkávají podruhé v krátké době, rozjeté Chicago narazí na dobře hrající Dallas a Colorado si pokusí poradit i bez zraněného Downieho.

STL ST LOUIS (2-1-0) - NSH NASHVILLE (1-0-2)

St. Louis Blues se s Nashvillem Predatros potkává podruhé ve čtyřech dnech. V pondělním zápase Blues porazili Predators 4:3 v samostatných nájezdech. Následující zápas ale St. Louis ztratilo s Chicagem Blackhawks 2:3, zatímco Nashville porazil Minnesotu Wild 3:1.

Do branky Nashvillu by se měl vrátit Pekka Rinne, který v zápase s Wild přenechal místo Chrisi Masonovi. V útoku by zase mohli spoléhat na Martina Erata, který bodoval ve všech třech dosavadních zápasech a jako jediný v týmu vstřelil více než jeden gól.

Jaroslav Halák by se znovu mohl objevit v bráně Blues, poprvé od zahajovacího zápasu. V následujících dvou dostal přednost Brian Elliott. Ve všech vítězných zápasech St. Louis bodoval Vladimir Tarasenko. V prohraném zápase s Blackhawks vyšel bodově na prázdno. Uvidíme, zda bude dnes platit analogie mezi jeho produktivitou a výhrou týmu.

Tip redakce NHLportal.cz: 1

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

DAL DALLAS (2-1-0) - CHI CHICAGO (3-0-0)

První ze tří zápasů mezi těmito soupeři se odehraje dnes v noci. Chicago zatím zažívá nejlepší start do sezóny v posledních čtyřech desetiletích, vítězství Dallasu by zase znamenalo potvrzení slibného začátku sezóny týmu, se kterým se zase až tolik nepočítalo.

Blackhawks znovu potáhne Patrick Kane, který letošní ročník rozjel parádně. Bodoval ve všech zápasech, jeho statistika je zatím dva góly a tři asistence.

Jaromír Jágr v dresu Dallasu začal impozantně, když v prvním zápase nasbíral čtyři body. V dalších dvou zápasech nebodoval, obrana Chicaga na něj však stále musí dávat velký pozor. Texaský tým má jistotu v bráně v osobě Kariho Lehtonena, který vychytal oba zápasy, ke kterým nastoupil.

Tip redakce NHLportal.cz: 2

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

COL COLORADO (1-1-0) - CBJ COLUMBUS (1-1-1)

Tyto dva týmy se v sezóně potkají třikrát, nyní je před nimi první střetnutí. Colorado se bude muset obejít bez zraněného Steva Downieho, který je mimo pro celý zbytek sezóny kvůli utrženému přednímu křížovému vazu.

Fedor Tyutin je nejproduktivnějším hráčem Blue Jackets s jedním gólem a třemi asistencemi. V bráně by se měla opět objevit letošní posila z Philadelphie Flyers Sergei Bobrovsky, která zatím drží průměr 93,4 procent úspěšnosti za zápas.

Avalanche přivedlo do svého týmu kvůli zranění Downieho Brada Maloneho z AHL. Otázky byly ve středu kolem startu Gabriela Landeskoga, Jamieho McGinna a PA Parenteaua, kteří vynechali trénink, všichni tři by ale měli být k zápasu proti Colombusu připraveni.

Tip redakce NHLportal.cz: 1

Statistické preview zápasu najdete ZDE.