Hartnell má zlomenou nohu, nahradí ho veterán Knuble

25. 01. 2013, 10:00 » Novinky - Autor: David Mekleš

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Philadelphia zažívá těžký úvod sezóny. V noci porazila New York Rangers 2:1, ale již před tímto zápasem oznámil generální manažer Flyers Paul Holmgren, že Scott Hartnell má zlomenou první kost nártní v levé noze a bude svému týmu chybět čtyři až osm týdnů, což je ve zkráceném ročníku velký problém. To ještě šéf Flyers nevěděl, že v zápase proti Rangers se zraní obránce Andrej Meszároš (rameno).

Hartnell si zranění přivodil ve třetí třetině zápasu proti New Jersey, kde ho do brusle trefila střela spoluhráče Kimmo Timonena. Jelikož hokejová brusle není téměř chráněná a rána od finského zadáka měla slušnou razanci, tak došlo bohužel k nejhoršímu. Navíc puk trefil místo, kde jsou pouze tkaničky a jazyk brusle. Velká smůla, ale už dlouho je známo, že hokejová brusle je taková "Achillova pata" hokejistů. Ačkoliv jsou pokusy o to, aby brusle byla lépe chráněna, tak zatím se nenašel ideální chránič, který by byl vhodný, lehký a zároveň neomezoval v pohybu.

Jako náhrada za obětavého bojovníka přijde veterán Mike Knuble, který s Flyers podepsal jednoletou smlouvu na 750 tisíc dolarů jako volný hráč. Knuble už v organizaci Philadelphie působil, odehrál zde čtyři sezóny (2005 - 2009).

"Mikea samozřejmě známe. Odehrál tu několik let a je to pohodový kluk. Je dobrý hráč s velkými parametry (velký a těžký). Myslíme si, že se nám teď hodí do naší sestavy," řekl na příchod Knublea Paul Holmgren.

Naposledy hrál v NHL ve Washingtonu, ve kterém mu však neprodloužili smlouvu. Americký útočník se před dvěma týdny zúčastnil tréninkového kempu Detroitu (odehrál zde první dvě sezóny v kariéře - vyhrál zde svůj jediný Stanley Cup), kde si chtěl vybojovat místo v sestavě, ale neuspěl. Jeden zápas letos Knuble odehrál v AHL za farmu Red Wings a připsal si jednu nahrávku.

"Je nadšený z toho, že se vrací. Zná se osobně ještě s pár hráči, protože pár kluků tady už bylo, když tu hrával... bude vynikajícím vzorem pro naše mladé kluky," pokračuje Holmgren. "Už nebude hrát 20 minut za zápas jako kdysi, ale určitě bude schopen odehrát značný počet minut v určitých herních situacích. Myslím, že stále ví, jak se hokej hraje. V loňském roce to ukázal ve Washintonu, když ke konci sezóny a v play off pravidelně nastupoval. Bude pro nás opravdu dobrou posilou," zakončil Holmgren.

Jak již bylo zmíněno v úvodu článku. Zápas proti Rangers za Flyers nedohrál slovenský obránce Andrej Meszároš, jenž odstoupil ve druhé třetině a podle zákulisních informací má poraněné rameno. Přesná diagnóza zatím nebyla oznámena, ale očekává se, že během dneška se sedmadvacetiletý obránce podrobí podrobnějšímu vyšetření, které ukáže, jak vážné je případně jeho zranění.

Nakonec jedna dobrá zpráva ohledně zraněných hráčů Philadelphie. Danny Briere (zápěstí) by mohl nastoupit již do víkendových zápasů. Podle Holmgrena jsou jeho šance přibližně 50 na 50.