Kopitar se podepsal pod vítěznou branku Kings

28. 02. 2013, 21:15 » Novinky - Autor: NHLportal.cz

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Kings hostili na svém stadionu Rudá křídla z Detroitu, která porazili těsným jednobrankovým rozdílem 2:1. O rozhodující trefu pro svůj tým se postaral v dnešním velmi vyrovnaném utkání jediný slovinský zástupce působící v nejlepší hokejové lize na světě, Anže Kopitar. Pět minut před koncem třetí části se objevil na malou chvíli sám před hostujícím brankářem a pěknou kličkou poslal puk za jeho záda. Anže skóroval proti Red Wings již v prvním vzájemném duelu letošní sezony, kdy snížil skóre v závěrečné minutě první periody střelou do odkryté sítě Jimmyho Howarda.

V posledních třech střetnutích nasbíral “Kopi“ celkem 7 bodů (2 góly a 5 asistencí). V současnosti se může pyšnit bodem na zápas. Nachází se na samém vrcholu kanadského bodování Los Angeles, přesto ale takový pomalý bodový start do sezóny zaznamenal naposledy před čtyřmi roky.

V současné době se daří i celému mužstvu, jenž poskočilo v tabulce na páté místo Západní konference. Domácí hokejisté prodloužili dnešní výhrou svoji sérii na pět vítězných zápasů v řadě, což se jim letos ještě nepovedlo. Podobný kousek předvedli i v minulé sezoně v play off, kde vyhráli dokonce osmkrát v řadě. O další bodový zisk se pokusí Králové v nedělním duelu proti Canucks.



Autor: Jan Krchňák