Sobotka pomohl k obratu Blues, série Blackhawks nekončí

02. 03. 2013, 07:40 » Review - Autor: David Mekleš

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Pouze tři zápasy ze Západní konference nabídla v pátek v noci NHL. Třikrát se z vítězství radovaly domácí týmy a z českých či slovenských hráčů se bodově prosadili pouze Václav Prospal (1+0) a Vladimír Sobotka (1+1). Právě rodák z Třebíče měl velkou zásluhu na tom, že St. Louis, za které chytal Jaroslav Halák, otočilo nepříznivý vývoj utkání proti Edmontonu. Chicago prodloužilo svou sérii s minimálně jedním bodem od začátku sezóny již na jednadvacet zápasů, když porazilo po prodloužení Columbus. V posledním duelu noci přehrál Anaheim Minnesotu a doma vyhrál poosmé v řadě.

STL ST LOUIS - EDM EDMONTON 4:2 (0:2, 2:0, 2:0)

Edmonton vedl na ledě Blues po první třetině již 2:0, když vstřelil dvě branky během 18. minuty. Blues to však nepoložilo a zápas se jim povedlo otočit, když v obou zbývajících třetinách nastříleli po dvou brankách. Velkou zásluhu na konečně výhře měl Vladimír Sobotka, jenž vstřelil druhý gól v sezóně a přidal ještě nahrávku. V brance St. Louis byl Jaroslav Halák (15/17).

Perličky:
* Ryan Whitney vstřelil první gól v sezóně, má odehráno jen 13 utkání, protože sedmkrát nehrál - zdravý náhradník.
* Edmonton má před sebou ještě šest venkovních zápasů v řadě, St. Louis v dalším zápase začne pětizápasový venkovní trip.
* Taylor Hall nedohrál zápas kvůli bolesti v noze, ale podle kouče Kruegera je velká šance, že bude hrát v neděli proti Minnesotě.

Statistické review zápasu najdete ZDE, sestavy týmů ZDE.


CHI CHICAGO - CBJ COLUMBUS 4:3p (1:1, 2:1, 0:1, 1:0)

Pomalu se blíží polovina zkrácené sezóny a Chicago stále bodovalo ve všech svých zápasech. Týmy ze Západní konference by se měly začít cítit trapně, protože Blackhawks mají stejné podmínky (hrají také 48 zápasů během 99 dnů) a o parník vedou celou svou konferenci a samozřejmě i tabulku celé ligy. Samozřejmě, zajíci se počítají až po honu, takže uvidíme, kam to Chicago dotáhne v případném play off. Columbus je podle bodů nejhorším týmem v celé NHL, ale proti Chicagu odehrál v této sezóně již třetí zápas a potřetí prohrál rozdílem jedné branky (2:3, 0:1 a 3:4 pp). Svůj sedmý gól v sezóně vstřelil Václav Prospal.

Perličky:
* Chicago porazilo Blue Jackets podesáté v řadě.
* Columbus prohrál z posledních osmi zápasů sedmkrát, Chicago z posledních osmi zápasů osmkrát vyhrálo.
* United Center bylo po 200. v řadě vyprodáno.

Statistické review zápasu najdete ZDE, sestavy týmů ZDE.


ANA ANAHEIM - MIN MINNESOTA 3:2 (2:0, 1:0, 0:2)

I ve třetím pátečním zápase se z vítězství radoval domácí celek. Anaheim potvrdil, že doma hraje velmi dobře a pravidelně zde boduje. Z devíti odehraných domácích zápasů prohráli Ducks pouze jednou, a to hned ten úvodní, od té doby osmkrát v řadě doma vyhráli. V zápase proti Wild vedli po dvou třetinách 3:0, ale soupeř dokázal během poslední dvacetiminutovky snížit na rozdíl jedné branky, když se prosadili Brodziak a Setoguchi. Teemu Selänne vstřelil svůj 669. gól v kariéře, čímž se odpoutal na 11. místě v historické tabulce střelců od Luca Robitaillea (668 gólů). Legendární Fin ztrácí na Jaromíra Jágra dva góly.

Perličky:
* Anaheim odehraje následující tři zápasy v řadě proti Phoenixu.
* Díky spolupráci na první brance protáhli své bodové série Corey Perry (7 zápasů) i Ryan Getzlaf (5 zápasů).
* Sheldon Souray nehrál, protože dostal od Ducks volno, aby pošetřil síly na další zápasy.

Statistické review zápasu najdete ZDE, sestavy týmů ZDE.