Devils, Bolts a Predators chtějí přerušit sérii porážek

04. 03. 2013, 17:00 » Preview - Autor: Michal Sobotka

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Čtyři zápasy nabízí pondělní program zámořské NHL. Toronto se představí na domácím ledě, kde přivítá New Jersey Devils. Hosté prohráli čtyři zápasy v řadě a tak pomalu ztrácejí pozice na čele Východní konference. Tampa Bay zavítá v souboji dvou nejlépe střílejících celků do Pittsburghu. Také Bolts mají na svém kontě čtyři porážky v řadě a potřebují zabrat. Anaheim se představí ve Phoenixu, se kterým prohrál poslední dva zápasy. Letošní statistiky však hrají více do karet Kačerům. V posledním zápase se naopak utkají dva nejméně produktivní celky. Nashville prohrál pět venkovních zápasů v řadě a dnes zavítá do Los Angeles, které má vůbec nejhorší ofenzivu ligy.

TOR TORONTO (13-9-0) - NJD NEW JERSEY (10-6-5)

Veselejší půjdou do dnešního zápasu borci Toronta, kteří v posledním zápase zdolali Ostrovany z New Yorku. Spíš je ale bude těšit fakt, že se příliš nedaří jejich dnešnímu soupeři. New Jersey prohrálo čtyři zápasy v řadě, což se okamžitě odrazilo na postavení týmu v tabulce, kde Devils patří momentálně až 7. příčka, o bod za dnešním soupeřem. Nazem Kadri bude hráčem, na kterého si hosté budou muset dát velký pozor. Talentovaný útočník bodoval ve čtyřech zápasech v řadě a v tom posledním navíc vstřelil hattrick. Naopak hosté citelně postrádají přesnou střelbu Ilyi Kovalchuka, kterému to tam moc nepadá. V brance se představí Johan Hedberg, domácí svatyni bude pravděpodobně hájit Ben Scrivens.

Tip redakce NHLportal.cz: 0

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

PIT PITTSBURGH (14-8-0) - TBL TAMPA BAY (9-11-1)

Ať už s Malkinem nebo ne, Pittsburgh se dnes pokusí získat třetí domácí vítězství v řadě. Dnešní zápas doporučujeme fanouškům, kteří mají rádi hodně branek. Předpoklad, že to bude přestřelka, je velký, protože oba týmy zatím mají nejlepší útoky v lize (Pens 77, Bolts 73). Není se čemu divit. Domácí táhne hned několik hráčů, vedle Crosbyho (34 bodů) to je překvapivě Chris Kunitz (27). Přes 20 bodů jsou ještě Neal s Malkinem a na 19 bodech obránce Letang. Tím se může chlubit málo celků. Hráči Tampy ale nezůstávají o moc pozadu. Steven Stamkos dal už 15 branek a celkově má 32 bodů. V závěsu za ním je Martin St Louis (26) nebo Teddy Purcell (21).

Tip redakce NHLportal.cz: 0

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

PHX PHOENIX (10-8-3) - ANA ANAHEIM (15-3-2)

Anaheim můžeme letos svým způsobem označit za překvapení, vzhledem k minulé sezoně. Nynější ročník se dostal téměř do své poloviny a Ducks jsou stále na špici tabulky. Může za to především zlepšený výkon hvězd týmu. V poslední době to platí především o Ryanu Getzlafovi, jehož bodový příspěvek se hodně odrazil na zisku týmu. Kojoti naopak stále postrádají Radima Vrbatu a Martina Hanzala. Bez nich se tým zatím pohybuje okolo osmičky. Kačeři patří mezi jeden z nejlépe útočících i bránících týmů.

Tip redakce NHLportal.cz: 2

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

LAK LOS ANGELES (10-7-2) - NSH NASHVILLE (9-8-5)

Jestliže se dnes odehraje souboj dvou nejlépe střílejících celků, tak vězte, že nás čeká taky duel těch nejhorších v této disciplíně. Los Angeles nastřílelo pouhých 46 branek, Nashville jen o 3 více. Predátoři prohráli pět venkovních zápasů v řadě, zatímco Králům se poslední zápasy poměrně daří a nic na tom nemění ani fakt, že ten úplně poslední skončil prohrou. Jeff Carter se v posledních zápasech hodně prosazoval, když dal pět branek v pěti zápasech. Jeho sérii přerušil až Vancouver.

Tip redakce NHLportal.cz: 1

Statistické preview zápasu najdete ZDE.