Druhý souboj Pens s Bruins, Ottawa hostí Winnipeg

17. 03. 2013, 17:00 » Preview - Autor: Michal Sobotka

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Kdo nemusí v neděli vstávat, může se v noci bavit hokejem. První duel ale začíná už v půl šesté a Pittsburgh v něm narazí na Boston. Souboj dvou celků z čela Východní konference bude hodně pikantní. Druhý zápas obstará Ottawa a Winnipeg. Oběma týmům se povedl poslední zápas, když vyhrály včerejší duely, oba navíc musely otáčet skóre. Washington včera herně nepředvedl téměř nic a v důležitém domácím zápase s Buffalem má tak fanouškům co vracet. Poslední zápas se odehraje v Edmontonu, kde tamní Oilers budou chtít vrátit Nashvillu drivou porážku z města country.

PIT PITTSBURGH (21-8-0) - BOS BOSTON (19-4-3)

Pittsburgh i Boston odehráli včera podvečerní duely a oba celky získaly na svém ledě 2 body. Dnes je čeká 2. vzájemný zápas v sezoně, přičemž ten 1. se odehrál před pár dny a o něco úspěšnější byli domácí, kteří vyhráli 3:2. Dnes se proti nepříjemnému soupeři představí opět doma. V Bostonu včera řádila druhá formace, každý její člen zaznamenal po 3 bodech. To Marc-Andre Fleury včera vychytal 23. nulu v kariéře a stal se rekordmanem Pens, protože překonal výkon Toma Barrassa, který je mimochodem rodák z Bostonu.

Tip redakce NHLportal.cz: 0

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

OTT OTTAWA (14-8-6) - WPG WINNIPEG (15-11-2)

Winnipeg má v tabulce o 2 body méně, než Ottawa, jenže díky tomu, že vede divizi, je v konferenci lépe postavený. Jets včera málem ztratili zápas, který z 0:1 otočili na 4:1. Nakonec ale brali dva body po nájezdech, když rozhodovali v 10. sérii. Ottawa předvedla také velký comeback. Na ledě Buffala prohrávala 0:2, ale ve 2. periodě otočila skóre na 3:2. Vyhrála nakonec v prodloužení. Velký výkon předvedl Kyle Turris, který zaznamenal 3 body. V hostujícím dresu vstřelil dvě branky útočník Blake Wheeler.

Tip redakce NHLportal.cz: 1

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

WSH WASHINGTON (11-15-1) - BUF BUFFALO (10-14-4)

Ze souboje vítězů se dostáváme k souboji poražených. Washington včera nestačil na Boston a nutno říct, že kromě jedné šance Bäckströma ani výrazně nezaměstnal domácího brankáře. Dnes se představí před vlastními fanoušky, kde dvakrát v řadě prohrál. Hosté z Buffala by toho samozřejmě rádi využili a o motivaci mají hodně postaráno. Především chtějí v tabulce zůstat nad svým soupeřem, k čemuž hostům může dopomoci právě výhra. Za druhé prohráli čtyřikrát v řadě a budou chtít ukončit nepříznivou bilanci. Drew Stafford včera zaznamenal dvě branky a nachází se ve velmi dobrém rozpoložení.

Tip redakce NHLportal.cz: 0

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

EDM EDMONTON (10-11-6) - NSH NASHVILLE (11-11-6)

V minulém týdnu na sebe narazily celky Edmontonu a Nashvillu na ledě Predators a výsledek utkání byl naprosto jednoznačný - 6:0. Domácí tak mají o motivaci postaráno. Nashville zsae chce v tabulce uhájit náskok před svými pronásledovateli a navíc potřebuje začít vyhrávat, pokud letos chce nakouknout do play off. Neúspěch by byl pro hosty hodně velkým zklamáním. Ani jednomu týmu se v posledních zápasech příliš nedaří a proto by bylo fajn odrazit se do lepších pater tabulky.

Tip redakce NHLportal.cz: 1

Statistické preview zápasu najdete ZDE.