Ovie dotáhl Stamkose, Devils prohráli posedmé v řadě

08. 04. 2013, 06:30 » Review - Autor: David Mekleš

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Washington vyhrál nad Tampou Bay 4:2 a Alexander Ovechkin vstřelil další dvě branky a v tabulce střelců se dotáhl na vedoucího Stevena Stamkose (25 gólů). New Jersey se nedaří a v noci prohrálo již sedmý zápas po sobě, tentokráte po samostatných nájezdech nestačilo na Buffalo. Také Ottawa si prožívá horší období - prohrála již čtyři zápasy v řadě - v noci nestačila na Floridu. Minnesota po třech porážkách konečně vyhrála a odnesl to Columbus, jenž Wild nevstřelil ani gól. Chicago je prvním jistým účastníkem letošního play off, rozhodla o tom výhra nad Nashvillem, kde Blackhawks vstřelili tři góly během třetí třetiny.

FLA FLORIDA - OTT OTTAWA 2:1 (0:1, 1:0, 1:0)

Po Buffalu prohrála Ottawa také na ledě Floridy, což pro ni byla čtvrtá porážka v řadě a zejména ztráty bodů proti týmům jako jsou Cats či Sabres mohou Sens na konci základní části mrzet. Svou první branku v novém dresu vstřelil Cory Conacher, jenž dostal přihrávku na zlatém podnosu od Jakoba Silfverberga. Panthers však dokázali zápas otočit zásluhou Goce a Kulikova a připsali si 13. vítězství v sezóně, ale ani to jim do play off už nepomůže. Vynikající zápas odchytal brankář Scott Clemmensen (40/41). Po jedné asistenci si připsali Tomášové Fleischmann a Kopecký.

Statistické review zápasu najdete ZDE, sestavy týmů ZDE.


CBJ COLUMBUS - MIN MINNESOTA 0:3 (0:0, 0:2, 0:1)

Columbus statečně bojuje o účast v play off, ale proti Minnesotě nedokázal vstřelit ani jeden gól a proto logicky nemohl pomýšlet na vítězství. Minnesota po třech porážkách v řadě konečně zabrala a vyhrála a to zejména díky dvěma využitým přesilovkám. Ve druhém zápase za Wild vstřelil první branku Jason Pominville, jenž navrch přidal ještě asistenci u vítězné branky Ryana Sutera. Niklas Bäckström (24/24) vychytal druhé čisté konto v sezóně.

Statistické review zápasu najdete ZDE, sestavy týmů ZDE.


WSH WASHINGTON - TBL TAMPA BAY 4:2 (0:1, 3:1, 1:0)

Alexander Ovechkin přidal do své sbírky další dva góly, čímž se v tabulce střelců dotáhl na vedoucího Stevena Stamkose (25 gólů), a opět svému týmu výrazně pomohl k důležitému vítězství. Po delší době dostal v brankovišti Capitals přednost Michal Neuvirth před Bradenem Holtbym a kouči Adamu Oatesovi se odvděčil velmi dobrým výkonem, protože inkasoval pouze dvě branky ze 30 střel. Do zápasu v dresu Capitals nezasáhl zraněný Martin Erat, jenž má zranění v dolní části těla ze zápasu proti Floridě, kdy ho na mantinel zbytečně dohrál Erik Gudbranson.

Statistické review zápasu najdete ZDE, sestavy týmů ZDE.


CHI CHICAGO - NSH NASHVILLE 5:3 (1:1, 1:1, 3:1)

Až povedená třetí třetina rozhodla o tom, že Chicago na domácím ledě vyhraje nad Nashvillem, který má po dnešku odehráno již 40 zápasů a na osmé místo v Západní konferenci ztrácí pět bodů a to oproti osmým Red Wings ještě odehrál o zápas navíc. Jednou nahrávkou se na vítězství Blackhawks podíleli Michal Rozsíval a Michael Frolík. Chicago má nyní 62 bodů a už je jisté, že Blackhawks si letos zahrají o Stanley Cup - jako první tým z celé NHL mají matematickou jistotu.

Statistické review zápasu najdete ZDE, sestavy týmů ZDE.


BUF BUFFALO - NJD NEW JERSEY 3:2s (1:1, 1:0, 0:1, 1:0)

New Jersey prohrálo posedmé v řadě a začíná si zahrávat s ohněm, co se týká jeho účasti v play off. Devils nyní ztrácí na osmé New York Islanders pouhé dva body, ale pokud se brzy nechytí, tak jejich ztráta bude narůstat. O vítězství Buffala rozhodl v samostatných nájezdech Nathan Gerbe. Velmi dobrý výkon předvedl v brance Sabres Ryan Miller (37/39) a Buffalo díky tomu vyhrálo třetí zápas v řadě a stále si drží naději na případnou účast v play off.

Statistické review zápasu najdete ZDE, sestavy týmů ZDE.