Chicagu stačí bod ke konferenční výhře, zápas Bruins a Pens odložen

19. 04. 2013, 17:00 » Preview - Autor: Michal Sobotka

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Do nadpisu jsme vybrali jen to nejdůležitější, každopádně v noci se toho odehraje mnohem víc. Začneme ale ve zmiňovaném Bostonu, kde se představí Pittsburgh. Ten letos už dvakrát Bruins porazil, ale pokaždé na domácím ledě. Buffalo a New York Rangers čeká další z řady důležitých zápasů. Domácí ještě bojují o naději, hosté potřebují udržet 8. místo před dotírajícím Winnipegem. St. Louis doma přivítá Dallas, kterému bude chybět útočník Chiasson. Stars ale stále bojují o osmičku a ani bez něj se nevzdají. Chicago si může zajistit výhru v Západní konferenci, stačí mu k tomu alespoň bod doma proti největšímu zklamání letošní sezony - Nashvillu. V posledním zápase zabojuje o naději také Edmonton, který se představí na ledě posledního celku z Colorada.

BOS BOSTON (26-11-5) - PIT PITTSBURGH (33-10-0)

Poslední ze tří vzájemných zápasů mezi těmito celky bude k vidění v Bostonu zřejmě až zítra, ale ani to zatím jisté není. NHL přeložila tento duel kvůli situaci v Bostonu z pátku na sobotu - mělo by se hrát od 18:30 SEČ, ale oficiální schválení přijde až zítra ráno tamního času - bude záležet opět na aktuální situaci v Bostonu.

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

BUF BUFFALO (19-19-6) - NYR NY RANGERS (22-17-4)

Buffalo teoreticky ještě není tak úplně ze hry venku. Navíc Sabres naposledy uspěli na ledě Bostonu, což v týmu ještě zvýšilo odhodlání. Rangers se zatím jako klíště drží 8. místa, které ale nebude snadné uhájit. Na záda už dýchá týmu Winnipeg, ovšem Jezdci stále mají zápas k dobru. V posledních dvou zápasech se hned třikrát trefil Mats Zuccarello. Pět bodů v posledních čtyřech zápasech zaznamenal také Derick Brassard.

Tip redakce NHLportal.cz: 02

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

STL ST LOUIS (25-16-2) - DAL DALLAS (22-18-3)

St. Louis si díky posledním dvěma zápasům vytvořili od osmého místa určitý odstup a tak si malé zaváhání mohou dovolit. Rozhodně ho ale nechtějí připustit. Svůj první zápas sehrál minule v NHL Dmitrij Jaškin. Dallas je po odlivu hráčů příjemným překvapením. Tým táhne svými góly nováček Alex Chiasson, který však vinou zraněného ramene do dnešního klání nenastoupí. Domácí se ale v brance mohou spolehnout na v dubnu skvělého Briana Elliotta. Ray Whitney bodoval v posledních šesti zápasech.

Tip redakce NHLportal.cz: 0

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

CHI CHICAGO (33-5-4) - NSH NASHVILLE (15-21-8)

V sedmi zápasech stačí Chicagu jen jeden bod k tomu, aby se stalo vítězem základní části Západní konference. Nashville by neměl být až tak těžkým soustem, protože Predátoři jsou letos na hony vzdáleni svému jménu a po delší době se nepodívají do play off. Série v posledních deseti zápasech také jednoznačně mluví pro domácí, kteří osmkrát vyhráli, zatímco Nashville jen jednou. Bobby Butler dal tři branky v posledních dvou zápasech. Marián Hossa zase zaznamenal pět bodů ve čtyřech zápasech.

Tip redakce NHLportal.cz: 1

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

COL COLORADO (14-22-7) - EDM EDMONTON (16-19-7)

Na boj o play off už to moc nevypadá, přesto by se Edmonton mohl pokusit o naději a zabojovat. Colorado dlouho sezonu už jen dohrává a může se těšit na vysoké pozice na draftu. Avs venku jeden čas prohráli i čtrnáct zápasů v řadě. V týmu ani nepanuje úplně ideální atmosféra, což potvrdil sám brankář Giguere, který zaskakuje za zraněného Varlamova. Avalanche teď prohráli šest zápasů v řadě, s Oilers je jejich letošní bilance také negativní (1-3).

Tip redakce NHLportal.cz: 2

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

CGY CALGARY (17-22-4) - ANA ANAHEIM (27-10-6)

Calgary se po výhře nad Coloradem poměrně zvedlo a vyhrálo pár zápasů. Díky tomu opustilo poslední příčku a nyní už je třinácté. Anaheim má ještě teoreticky šanci zabojovat o vítězství v Západní konferenci, jenže musel by vše vyhrát a Chicago nezískat ani bod. Ryan Getzlaf v posledních pěti zápasech zaznamenal sedm bodů (2+5). Sven Baertschi si připsal čtyři body ve třech zápasech.

Tip redakce NHLportal.cz: 02

Statistické preview zápasu najdete ZDE.