Jackets si pojistili Calverta na dva roky

23. 04. 2013, 20:00 » Informace z klubů - Autor: Michal Sobotka

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Ve třiadvaceti letech kroutí Matt Calvert třetí sezonu v dresu Columbusu. V letošní sezoně však poprvé nastupuje pravidelně a letos vynechal jen čtyři zápasy. Svoje bodové maximum nejspíš nepřekoná, ale výkony předvádí v dresu Blue Jackets dobré.

To jsou důvody, proč si Calvert vysloužil novou smlouvu s Columbusem. Tým je stále ve fázi přebudování a na hráčích jeho věku bude v následujících letech stavět především. Podmínky smlouvy nebyly zveřejněny, pouze délka kontraktu, která je dva roky.

"Tady to miluji, jsem rád součástí tohoto celku. Chci tady být," zněla spokojená slova Matta Calverta. V letošní sezoně se kanadskému útočníkovi povedlo nashromáždit šestnáct bodů, ale na své osobní maximum z předminulé sezony čtyři body ztrácí. Mimochodem před dvěma lety nastoupil jen ke 42 zápasům za sezonu, takže je s čím porovnávat. Svoje portfolio ale v základní části těžko rozšíří. Laboruje se zlomeným prstem. Toto zranění si přivodil v zápase s LA.

"Matt platí za mladé křídlo, které je hodně houževnaté na obou stranách kluziště. Těšíme se na to, že svůj talent bude nadále rozvíjet v našem klubu," řekl k podpisu s útočníkem generální manažer Jarmo Kekäläinen.