Neal se vrátil do sestavy a byl to koncert

28. 04. 2013, 15:30 » Perličky - Autor: Michal Sobotka

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
V klíčové fázi sezony se Pittsburghu začínají vracet důležití hráči. Sidney Crosby by měl do play off naskočit, James Neal si střihl ještě poslední zápas základní části. Předvedl v něm znovu skvělou spolupráci s Evgeni Malkinem a výsledek? Neal vstřelil hattrick a na další branku nahrál.

Po dvou třetinách byl zápas Pittsburghu s Carolinou vyrovnaným zápasem. Na světelné tabuli svítil výsledek 3:3. Už v tu chvíli měl Neal na kontě 2 body (1+1). Hosté z Caroliny ale pokaždé stihli na branky Pens zareagovat. Jenže ve 3. třetině na led nastoupily snad úplně jiné celky.

Především rozhodlo to, že domácí dali z 10 střel v poslední periodě 5 branek. James Neal za asistence Malkina vstřelil hned ty první dvě, přičemž gól ve 42. minutě padl v přesilové hře. Pětadvacetiletý útočník sehrál první zápas od 6. dubna, kdy Pens porazili Rangers 2:1 po nájezdech. Tehdy utkání Neal nedohrál.

Rodák z kanadského Whitby si včera připsal 3. hattrick v kariéře. Přitom před zraněním nebyla jeho forma nikterak výborná. Předešlých 13 zápasů se trefil jen jednou a to do sítě Islanders, kdy Pittsburgh vyhrál 4:0.