Play off začíná třemi zápasy Západní konference

30. 04. 2013, 17:00 » Preview - Autor: Michal Sobotka

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Den pauza a už je tady play off. Začíná se na západě, kde jsou dnes připraveny tři zápasy, které otevřou letošní vyřazovací část. Chicago doma na úvod hostí Minnesotu, se kterou má vesměs pozitivní bilanci. Oba celky se ale v play off potkávají poprvé v historii. St. Louis hostí svého hodně neoblíbeného soupeře z Los Angeles. Blues v posledních deseti zápasech s LA vyhráli jen jednou a jednou odešli poraženi v prodloužení, jinak samé prohry. Poslední duel začne až nad ránem v Anaheimu, kam míří odehrát první zápas série Detroit.

CHI CHICAGO (0-0-0) - MIN MINNESOTA (0-0-0)

Favorit ze Západní konference odstartuje letošní play off proti 8. Minnesotě. V základní části se spolu oba celky utkaly třikrát a dvakrát bylo úspěšnější Chicago. Všechny zápasy však byly hodně těsné. V play off se spolu oba celky utkávají vůbec poprvé v historii. Minnesota bude prověřena především v obraně, protože síla Chicaga je v útoku hodně velká. Hosté se mohou spoléhat na Zacha Pariseho a v obraně na Ryana Sutera. Rozhodující budou také výkony brankářů. Předpokládá se start Coreyho Crawforda a Niklase Bäckströma.

Tip redakce NHLportal.cz: 1

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

STL ST LOUIS (0-0-0) - LAK LOS ANGELES (0-0-0)

St. Louis rozhodně nenarazilo na oblíbeného soupeře. Loni se spolu oba celky utkaly ve druhém kole play off a Blues se museli poroučet už po čtyřech zápasech, přestože šli do série jako lépe postavený celek. Ani v letošní sezoně nejsou vzájemné zápasy pro domácí ideální, protože prohráli všechny tři, z toho navíc dvakrát doma. Poslední výhra St. Louis nad Los Angeles se datuje do 4. února 2012, kdy v zápase základní části vyhráli Blues na domácím ledě 1:0. Jinak se z posledních deseti zápasů radovali hosté.

Tip redakce NHLportal.cz: 2

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

ANA ANAHEIM (0-0-0) - DET DETROIT (0-0-0)

Když se podíváme na posledních deset zápasů těchto dvou celků, vyznívá série celkem jasně pro Red Wings (7-3). V letošní sezoně se oba celky potkaly třikrát a pokaždé byl lepší ten tým, který hostoval. Detroit však má letos pozitivnější bilanci, neboť venku hrál dvakrát. Tým dotáhl do play off Pavel Datsyuk se 49 body (15+34) a Henrik Zetterberg. Trochu paradox je, že Ryan Getzlaf, jakožto nejproduktivnější Kačer, má stejný bodový zisk jako populární "Pasha".

Tip redakce NHLportal.cz: 10

Statistické preview zápasu najdete ZDE.