Brian Rolston definitivně ukončil kariéru

30. 04. 2013, 20:00 » Novinky - Autor: Michal Sobotka

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Brian Rolston nesehnal v letošní sezoně angažmá a v úterý se definitivně rozloučil se svou bohatou kariérou. Čtyřicetiletý útočník působil naposledy v Bostonu, kam přestoupil minulý rok od Islanders. Za Medvědy loni stihl odehrát 21 zápasů.

Brian Rolston strávil v profesionálním hokeji dlouhých 17 let. Celkem odehrál v NHL 1256 zápasů, ve kterých zaznamenal 761 bodů (342+419). Během kariéry si vyzkoušel pět různých klubů. Draftován byl New Jersey a kromě toho prošel ještě Bostonem, Minnesotou, Coloradem a New Yorkem Islanders. V Islanders a Avalanche se ale jednalo o krátkodobé epizody.

"Sedmnáct let jsem měl možnost hrát hru, kterou miluji. To je splněný sen. Během kariéry jsem se dostal do několika skvělých míst a měl jsem možnost hrát s výbornými spoluhráči, kteří patří mezi nejlepší. Tyto vzpomínky mi zůstanou po celý život. Chtěl bych poděkovat přátelům, rodině a fanouškům, kteří mě podporovali," stojí v prohlášení.

Brian Rolston byl mimo jiné poctivým reprezentantem. V dresu Spojených států se zúčastnil hned tří olympijských her. V Salt Lake City vybojoval stříbrnou medaili pro svou zem. Dvakrát se podíval také na mistrovství světa a jednou reprezentoval na Kanadském poháru.