MS 2013: Gáborík se na MS nepředstaví, čeká ho operace

02. 05. 2013, 11:00 » Mistrovství světa - Autor: Michal Sobotka

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Columbusu o kousek unikl postup do play off. Někteří hráči nejspíš dostanou šanci prodloužit si sezonu na mistrovství světa, ale Marián Gáborík mezi nimi nebude. Slovenského útočníka trápí problémy z břichem a tak podstoupí operaci.

Klub sdělil médiím, že jednatřicetiletý útočník bude mimo hru zhruba 3-4 týdny. "Marián pociťoval ke konci sezony bolesti a po výstupních prohlídkách jsme se shodli, že operace bude nejlepším možným řešením, aby byl co nejdříve v pořádku. Teď podstoupí operaci a po třech až čtyřech týdnech bude připraven naskočit do plného režimu," sdělil John Davidson, prezident pro hokejové operace.

Podle deníku Columbus Dispatch se prý jedná o následky dřívějšího zranění, když v roce 2001 musel Gáborík, ještě jako hráč Minnesoty, na operaci s kýlou. Marián Gáborík zaznamenal v letošní sezoně celkem 39 bodů (12+27). Za Blue Jackets odehrál celkem 12 zápasů, ve kterých si připsal 8 bodů.

Columbusu i s trenčínským rodákem unikl postup do play off skutečně těsně. Tým vyhrál důležitý poslední zápas, což se ale povedlo i Minnesotě a Detroitu a Blue Jackets tak skončili mimo vyřazovací část jen o jeden bod.