Ovechkin dohrával sérii s vlasovou zlomeninou na levé noze

17. 05. 2013, 12:00 » Informace z klubů - Autor: Michal Sobotka

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Washington potvrdil, že jeho největší hvězda dohrávala poslední dva zápasy s vlasovou zlomeninou. Zranění si přivodil v šestém zápase na ledě Rangers, kdy v průběhu první třetiny zablokoval dvě střely Ryana McDonagha od modré čáry.

Naštěstí pro Ovechkina nemohlo bruslení nijak toto zranění ovlivnit a tak s ním šlo nastoupit. Hned po vyřazení svého celku odletěl ruský útočník do Helsinek, kde ale nezabránil vyřazení Ruska. Nyní bude jeho noha potřebovat chvíli odpočinek.

Alex Ovechkin v celé sérii asi nebyl tak produktivní, jak by si představoval. Za 7 zápasů zaznamenal pouze 2 body (1+1) a vystřelil jen šestkrát na branku. V posledních dvou zápasech dostal, nejspíš vinou zranění, daleko menší ice time než předtím (19:03 a 19:08).

Generální manažer George McPhee po vyřazení prozradil, že hráčů, kteří hráli se zraněním, bylo více. Jména ale prozrazovat nechtěl. "Musíme obdivovat tyto hráče, protože měli určité problémy - stejně jako většina hráčů - a nepotřebují za to žádnou medaili. Nepotřebovali žádnou úlevu a prostě do toho šli naplno," řekl McPhee.